Harris har brugt seks ud af de sidste syv dage i vigtig svingstat

14. SEP 2024 • 02:44UDLAND

USA's vicepræsident, Kamala Harris, siger i byen Johnstown, at hun "har en god følelse omkring Pennsylvania".

Den amerikanske vicepræsident og præsidentkandidat for Demokraterne, Kamala Harris, har brugt fredagen i den amerikanske svingstat Pennsylvania.

Dagens første stop var en café og boghandler i byen Johnstown, hvor hun sagde til de fremmødte vælgere, at hun har "en god følelse omkring Pennsylvania". Det skriver The New York Times.

- Der er mange mennesker i Pennsylvania, som fortjener at blive set og hørt. Det er derfor, jeg er her i Johnstown, lød det videre fra præsidentkandidaten.

Harris havde selskab af senator John Fetterman, som længe har opfordret først den amerikanske præsident Joe Biden - og senere Kamala Harris - til at bruge tid med de vælgere fra Pennsylvania, som ikke bor i Philadelphia og Pittsburgh.

Begge de to byer i delstaten ligger i amter, som er stærkt demokratiske.

Johnstown ligger i amtet Cambria, hvor befolkningen er mestendels hvide amerikanere i arbejderklassen. Trump vandt 68 procent af stemmerne i amtet i 2020.

Harris' kampagnestab har gjort det klart, at det har stor betydning for Demokraterne at vinde Pennsylvania, som har 19 valgmandsstemmer. Harris har brugt seks ud af de sidste syv dage i delstaten.

Fredag var hun både forbi Johnstown og holdt vælgermøde i byen Wilkes-Barre.

Wilkes-barre ligger i amtet Luzerne, hvor Trump i 2020 vandt 57 procent af stemmerne.

Ved vælgermødet sagde Harris, at hun vil fjerne "unødvendige uddannelseskrav" for nogle føderale job - det skulle være for at øge antallet af job til dem, der ikke har en universitetsuddannelse.

- Alt for længe har vores land opfordret til, at der kun er en vej til succes, nemlig en fire år lang universitetsuddannelse, sagde Harris.

- Vores land skal indse, at der er værdi i at gå andre veje, såsom mesterlære og tekniske uddannelser, lød det videre.

Harris vil tilmed opfordre den private sektor til også at fjerne det, som hun kalder unødvendige krav, tilføjede hun.

Præsident Joe Biden vandt delstaten Pennsylvania med et mulehår ved valget i 2020.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT