Frankrig ventes at stemme om forbud mod tyrefægtning

24. NOV 2022 • 13:37UDLAND

For første gang ventes Frankrig rent politisk at tage stilling til, om tyrefægtning skal forbydes i landet.

Franske parlamentsmedlemmer ventes torsdag at skulle stemme om et potentielt forbud mod tyrefægtning.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Det vil være første gang, at det franske parlament skal tage stilling til sagen.

Afstemningen er planlagt i kølvandet på en ophedet debat mellem dyrerettighedsgrupper og tilhængere af den traditionsrige disciplin.

Selv om der i offentligheden menes at være opbakning til et forbud, så ventes det alligevel, at forbuddet bliver nedstemt.

Årsagen er, at politikerne formentlig ikke ønsker at gøre sig upopulære i den sydlige del af landet, hvor den primære interesse for tyrefægtning ligger.

Forslaget er fremlagt af den veganske venstrefløjspolitiker, Aymeric Caron.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har dog sået en smule tvivl om, hvorvidt afstemningen overhovedet kommer til at ske torsdag.

- Vi bliver nødt til at mægle og udveksle meninger, sagde Macron onsdag.

Under en debat om forbuddet i sidste uge rasede manden bag forslaget, Aymeric Caron, mod tyrefægtning og kaldte det en "barbarisk" tradition.

Hans aggressive kampagne er dog ikke blevet mødt lige godt af alle.

- Caron har stødt folk fra sig i stedet for at prøve at glatte uenighederne ud, siger en parlamentariker, der udtaler sig anonymt til AFP.

Caron siger selv, at han ikke køber argumenter om, at man bør holde fast i tyrefægtning, alene fordi der er tale om en mangeårig tradition.

- At en aktivitet er traditionsrig kan aldrig retfærdiggøre det moralsk.

- Der er traditioner, som vi har været i stand til at stoppe, når de ikke længere flugter med samfundets etik, der heldigvis udvikler sig, siger han.

Tyrefægtning er særligt populært i Spanien. Det blev dog importeret til Frankrig i 1850'erne og er blevet udbredt i det sydlige Frankrig.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU