Forvirring om ofre for jordskred på italiensk ø

26. NOV 2022 • 14:23UDLAND

Italiens regering har dementeret rapporter om mindst otte omkomne ved jordskred. "Ingen bekræftede dødsfald".

Italiens indenrigsminister retter tidligere rapporter og siger, at der ikke er bekræftede dødsfald ved et jordskred på øen Ischia.

- I øjeblikket er der ingen bekræftede dødsfald, siger indenrigsminister Matteo Piantedosi under et besøg hos redningsmandskabet på ulykkesstedet.

Der var tidligere meldinger om otte omkomne og fem savnede.

Et skybrud ramte natten til lørdag havnen i Casamicciola Terme, som er en af seks små byer på øen. Det udløste oversvømmelser og et jordskred, som medførte sammenstyrtninger af bygninger.

En familie på fire, deriblandt en nyfødt baby, var blandt de savnede ifølge de første rapporter om skredet, som skete omkring klokken 5 lørdag morgen.

Skredet, som blev udløst over landsbyen, og som nåede ned til havet, skete efter voldsomme regnskyl på øen.

Mindst en bil blev skyllet i havet. To personer blev reddet ud af den.

Ischia, som er en ø af vulkansk oprindelse, ligger i Napolibugten omkring 35 kilometer vest for Napoli. Den har omkring 60.000 indbyggere.

Premierminister Giorgia Meloni siger, at hun er i tæt kontakt med ministeren for landets civilforsvar, Nello Musumeci, og regionale myndigheder.

En snes biler og flere huse blev dækket med vand, ler og murbrokker ved skredet i landsbyen.

Byens borgmester, Giacomo Pascale, siger, at mellem 20 og 30 familier var isoleret efter skælvet. Myndighederne har bedt alle om at holde sig inde.

I det sydlige Italien er mange huse bygget illegalt i usikre områder, og jordskred er ofte dødelige. I 1998 omkom mindst 150 mennesker, da et skred ramte landsbyen Sarno, som også ligger tæt på Napoli.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU