Flere personer dræbt i angreb på konsulat i Damaskus

1. APR 2024 • 20:33UDLAND

Ifølge iransk stats-tv er flere diplomater blevet dræbt i angreb i den syriske hovedstad, Damaskus.

Flere personer er mandag blevet dræbt i et angreb, hvor Irans konsulat i den syriske hovedstad, Damaskus, meldes jævnet med jorden.

Syriske og iranske medier melder, at det drejer sig om et israelsk luftangreb.

Det skriver Reuters.

Det er endnu uklart, hvor mange der er blevet dræbt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) melder, at det drejer sig om otte personer.

Imens siger Irans ambassadør i Syrien, Hossein Akbari, at angrebet har kostet mindst fem personer livet.

Det sker i et interview sendt på iransk stats-tv, skriver AFP. Her siger Akbari også - uden at angive sin kilde til oplysningen - at det var F-35-kampfly, der udførte angrebet.

Desuden rapporter iranske statsmedier, at Mohammad Reza Zahedi, leder i Irans Revolutionsgarde, er blevet dræbt. Det fremgår også, at man fra iransk side mener, at han var målet for angrebet.

Derudover meddeler iransk stats-tv, at flere af landets diplomater er omkommet.

Iran vil desuden træffe beslutning om, hvordan man vil reagere og straffe "den angribende part". Det siger Nasser Kanaani, talsperson for landets udenrigsministerium, ifølge statsmedier, skriver Reuters.

Irans udenrigsminister, Hossein Amir-Abdollahian, har sagt i et opkald med sin syriske ministerkollega, at landet holder Israel ansvarlig for konsekvenserne af angrebet. Det rapporterer iranske statsmedier.

En talsperson fra det israelske militær vil ikke kommentere hændelsen, da de "ikke kommenterer meldinger i de udenlandske medier".

Iran har støttet op om Hamas i krigen mod Israel, som for alvor blussede op igen, efter at bevægelsen 7. oktober angreb Israel og dræbte omkring 1200 personer.

Siden angrebet har Israel skruet op for luftangrebene i Syrien mod den iranskstøttede Hizbollah-milits og Irans Revolutionsgarde. Begge støtter op om den syriske præsident Bashar al-Assads ledelse, skriver Reuters.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

17. APR 2024 • 09:59UDLAND
Ørkenbyen Dubai drukner i regn

SENESTE RITZAU