EU vil have standarder for håndbagage hos luftfartsselskaberne

4. OKT 2023 • 19:10UDLAND

Bergur Løkke Rasmussen håber, at EU-Parlamentets resolution udmønter sig i mere transparens, når man flyver.

I fremtiden kan det blive mere overskueligt, når man skal rejse med fly, da en ny resolution om ensretning af håndbagage hos luftfartsselskaberne har fået grønt lys af Europa-Parlamentet.

- Målet er at sørge for, at der er mere gennemsigtighed i forhold til priserne hos flyselskaberne, siger parlamentsmedlemmet fra Moderaterne, Bergur Løkke Rasmussen, til Ritzau.

Parlamentet har et ønske om, at der bliver sat en standard for, hvad håndbagage er, når det gælder størrelse, vægt og type.

Når en resolution bliver stemt igennem, kommer EU-Kommissionen på arbejde. Det er kommissionen, der skal komme frem til et forslag til lovgivning, som Parlamentet efterfølgende skal forholde sig til.

- Jeg håber, at det bliver et krav, når man køber en flybillet, så er der inkluderet håndbagage, og man ikke senere skal finde ud af, at man skal betale ekstra for at få den med, siger Bergur Løkke Rasmussen.

Han fortæller desuden, at standardiseringen af håndbagage i forhold til vægt og dimensioner vil sikre, at man pludselig ikke står med en for stor bagage, hvis man skifter selskab under sin rejse.

I resolutionen indgår det, at indchecket bagage ikke er omfattet.

Parlamentet vil have, at håndbagage ikke bliver brugt af luftfartsselskaber som en måde at opnå yderligere profit og alle omkostninger skal være transparente i enhver del af bookingprocessen.

- En ensretning af størrelse, vægt og type af håndbagage for alle selskaber vil fremme transparensen og forbrugerbeskyttelsen for alle rejsende, står der i resolutionen.

Ifølge parlamentsmedlemmet kan det dog godt tage noget tid, før ønsket bliver indfriet. Han kalder det et lille skridt på en lang EU-rejse.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU