Byer i Ukraine under angreb forud for FN-diplomati

18. AUG 2022 • 08:58UDLAND

FN's generalsekretær, António Guterres, skal torsdag mødes med Ukraines og Tyrkiets ledere i byen Lviv.

Flere ukrainske byer er under angreb forud for FN's generalsekretærs besøg i det krigshærgede land, skriver Reuters.

Mindst syv civile er dræbt og 17 er såret i den ukrainske storby Kharkiv, skriver byens borgmester, Igor Terekhov på budskabstjenesten Telegram.

Præsident Volodymyr Zelenskyj siger, at en boligblok er fuldstændig ødelagt ved et angreb, der "ikke kan retfærdiggøres".

FN's generalsekretær, António Guterres, skal mødes med den ukrainske præsident og den tyrkiske præsident, Tayyip Erdogan, i den vestlige by Lviv torsdag. Fredag besøger Guterres Odesa.

Drøftelserne i Lviv vil være fokuseret på mulighederne for en politisk løsning på krigen og dens indvirkning på den globale fødevaresituation. Desuden vil der også være stor fokus på risikoen for en katastrofe på Europas største atomkraftværk, der nu kontrolleres af russiske styrker,

Krigen har tvunget millioner på flugt og tusinder er blevet dræbt, samtidig med at den geopolitiske kløft mellem Rusland og Vesten er blevet langt dybere end tidligere.

Rusland hævder, at hensigten med "den militære aktion" har til hensigt at demilitarisere nabolandet og beskytte det prorussiske mindretal.

- De russiske styrker har siden sidste måned kun opnået minimale fremskridt, og på nogle områder har vi vundet terræn, siger den ukrainske præsidentrådgiver Oleksiy Arestovitj i et videointerview. Han betegner situationen som "strategisk fastlåst".

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU