Britisk hospital efterforskes for sygeplejerskes drab på babyer

4. OKT 2023 • 19:47UDLAND

En sygeplejerske blev i august dømt for at have dræbt syv spædbørn. Nu undersøges hospitalet, hvor det skete.

Britisk politi har indledt en efterforskning af et hospital, hvor en sygeplejerske fra 2015 til 2016 dræbte syv spædbørn.

Det oplyser politiet onsdag.

Britisk lovgivning giver mulighed for at tiltale organisationer eller selskaber for handlinger - eller mangel på samme - der har medvirket til drab.

Det er Countess of Chester Hospital i England, der bliver efterforsket.

Det var her, at den i dag 33-årige sygeplejerske Lucy Letby dræbte syv spædbørn. Hun blev i august dømt for syv drab og seks drabsforsøg.

Letby blev idømt en livstidsstraf uden mulighed for tidlig løsladelse.

Countess of Chester Hospital ligger i det nordvestlige England nær Liverpool.

Hospitalet risikerer eksempelvis at skulle betale en bøde eller offentligt at skulle fortælle, at det har forsøgt sine pligter.

Ingen enkeltpersoner risikerer dog at blive stillet til ansvar, medmindre de også individuelt har gjort sig skyldige i en forbrydelse.

Nogle af de babyer, som Letby er dømt for at have dræbt eller forsøgt at dræbe, var født for tidligt. Det kom frem under sagen mod hende.

- Det var en ondskabsfuld, udspekuleret og kynisk række af børnedrab, der involverede de mindste og mest skrøbelige børn, sagde dommeren.

I 2015 og 2016 blev der registreret et øget antal nyfødte, som fik alvorlige sygdomme eller pludselige vejrtrækningsproblemer på hospitalet.

Letby var den eneste ansatte, som var til stede, hver gang der kom et af de tilfælde, som ifølge lægerne ikke havde naturlige årsager.

Hun gjorde spædbørnene syge med injektioner med luft i deres blodbaner, i deres maver eller ved at give dem alt for meget mælk, mens andre blev udsat for vold eller forgiftet med insulin.

Metoderne forårsagede stor smerte hos spædbørnene, påpegede dommeren.

Letby blev dømt for drab på fem nyfødte drenge og to nyfødte piger.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU