Bombardement i Gazastriben koster 17 livet

21. NOV 2023 • 05:50UDLAND

Ifølge det palæstinensiske nyhedsbureau Wafa står Israel bag bombeangreb, som dræbte 17 mennesker i Nuseirat.

17 mennesker har natten til tirsdag mistet livet i et bombardement af nabolaget Nuseirat, som ligger centralt i den palæstinensiske enklave Gazastriben.

Det skriver Wafa, som er Det Palæstinensiske Selvstyres officielle nyhedsbureau, ifølge det internationale nyhedsbureau Reuters.

Ifølge Wafa står det israelske militær bag angrebet. Det skulle være fundet sted omkring midnat mellem mandag og tirsdag.

Israels militær, som regelmæssigt beskriver konflikten med Hamas på det sociale medie X, har tidligt tirsdag morgen endnu ikke omtalt angrebet.

Israel udfører regelmæssigt angreb mod mål, som den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas ifølge landet selv bruger som militær infrastruktur.

Nuseirat blev etableret som en flygtningelejr for de mange palæstinensiske flygtninge, som blev drevet på flugt efter staten Israels oprettelse i 1948.

Jøderne i området Palæstina proklamerede Israel for en uafhængig stat den 14. maj det år. Araberne i området udnævnte aldrig en arabisk stat - i stedet gik de arabiske lande til angreb på Israel, hvilket medførte flygtningebølgen.

Gazastriben er en palæstinensisk enklave, der ligger mellem Israel, Egypten og Middelhavet.

Området var under Det Palæstinensiske Selvstyres kontrol frem til 2007, hvor den væbnede gruppe Hamas blev større end det palæstinensiske regeringsparti, Fatah, i selvstyreområdernes parlamentsvalg.

Hamas smed Fatah på porten og sidder i dag på myndighederne i den palæstinensiske enklave.

7. oktober indledte gruppens væbnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigaden, det blodigste angreb på Israel i statens 75 år lange historie.

Ifølge Israel mistede 1200 mennesker, hovedsageligt civile, livet, og flere end 200 blev bragt til Gazastriben som gidsler.

Siden har Israel tæppebombet Gazastriben. Ifølge enklavens sundhedsmyndigheder, som er under Hamas' kontrol, har flere end 13.000 palæstinensere mistet livet i kampene i området.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU