60-årig sigtes for 27 år gammelt drab på rapperen Tupac

29. SEP 2023 • 21:11UDLAND

Den prisbelønnede rapper Tupac Shakur blev skudt i Las Vegas i september 1996 ved et drive-by-skyderi.

Politiet i den amerikanske by Las Vegas har anholdt og sigtet en mand, der mistænkes for at have myrdet hiphop-stjernen Tupac Shakur i samme by i 1996.

Det oplyser en anklager i Las Vegas, Marc DiGiacomo, skriver AFP.

Ifølge nyhedsbureauet AP blev den 60-årige Duane "Keffe D" Davis anholdt tidligt fredag morgen lokal tid.

Der er rejst en formel sigtelse mod ham ved en såkaldt storjury, der har bedømt sagen.

Det skriver avisen Las Vegas Review-Journal

Tupac blev såret ved et såkaldt drive-by-skyderi 7. september 1996. Han døde på hospitalet seks dage senere. Han blev 25 år.

Tupac Shakur var en flere gange prisbelønnet rapper, aktivist og skuespiller. Han har på verdensplan solgt over 75 millioner album. Han brugte blandt andet kunstnernavnet 2Pac.

Davis har i interviews og i en selvbiografi fortalt, at han befandt sig i den Cadillac, hvor der blev skudt fra under en skudveksling, skriver AP.

Han var dengang et berygtet bandemedlem. Oprindelig kom Davis fra en bande i Los Angeles, der kaldte sig Southside Compton Crips. Det skriver han i sin selvbiografi.

Den aften, hvor Tupac blev skudt, havde han overværet en boksekamp i sværvægt mellem Mike Tyson og Bruce Seldon.

Hvad der skete efterfølgende er blevet dokumenteret udførligt, og der har været sat navne på hans mulige drabsmænd. Efter boksekampen havde Tupac haft et skænderi på et hotel med en nevø til Davis, der også var kendt som et forhærdet bandemedlem, skriver Las Veagas Review-Journal.

To timer senere, da Tupac sad i en bil, kørte en hvid Cadillac op på siden af den. Der lød skud, og rapperen blev ramt fire gange.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU