500 ansatte truer med at forlade OpenAI efter topchefs fyring

20. NOV 2023 • 16:17UDLAND

I et fælles brev siger ansatte i techselskabet OpenAI, at de siger op, hvis ikke Sam Altman bliver genansat.

Flere end 500 ansatte i OpenAI, der er moderselskabet bag ChatGPT, har underskrevet et brev, hvor de truer med at forlade techselskabet, hvis ikke "alle nuværende bestyrelsesmedlemmer trækker sig".

Det skriver nyhedsbureauet AFP, som henviser til flere amerikanske medier.

CNN, Sky News og Wall Street Journal skriver alle om brevet.

Her fremgår det, at brevet er skrevet og sendt som reaktion på, at Sam Altman, der indtil fredag var OpenAI's topchef, er blevet fyret.

Helt præcist er det 505 af OpenAI's cirka 700 medarbejdere, der har underskrevet brevet. Og de har tænkt sig at gå til techgiganten Microsoft, hvis ikke bestyrelsen går af, og Sam Altman kommer tilbage.

Microsoft har angiveligt lovet OpenAI's utilfredse medarbejdere at stå klar med ansættelseskontrakter, hvis de forlader OpenAI.

Natten til mandag skrev det amerikanske medie The Verge, at der ifølge flere kilder med kendskab til sagen er igangværende samtaler med Sam Altman om, at han skal vende tilbage til posten som øverste chef for OpenAI.

Sam Altman blev fyret af bestyrelsen i OpenAI fredag. Han havde ikke været "ærlig i sin kommunikation", og bestyrelsen havde ikke længere tillid til ham, lød forklaringen på fyringen.

Den udmelding har de ansatte, der har underskrevet det fælles protestbrev, dog ikke meget tilovers for.

- På trods af mange anmodninger om konkrete oplysninger, der kan underbygge jeres påstande, har I aldrig præsenteret nogen beviser, skriver medarbejderne i brevet til bestyrelsen om fyringen.

Ifølge Sky News er Sam Altman mandag blevet ansat hos Microsoft.

OpenAI blev dannet som et non-profit-selskab i 2015, men selskabet ændrede struktur i 2019, hvor blandt andet Microsoft investerede i selskabet.

OpenAI har fået stor succes med sprogmodellen ChatGPT, der med hjælp af store mængder data kan skrive og behandle tekst. ChatGPT blev lanceret i november sidste år og fik hurtigt mere end 100 millioner brugere.

Siden da har blandt andet Google også lanceret en sprogmodel, der har lignende egenskaber.

Milliardær og Tesla-stifter Elon Musk var med til at starte OpenAI i 2015. Han har siden forladt selskabet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU