32 er dræbt i angreb i omstridt region ved Sudan

20. NOV 2023 • 23:13UDLAND

Kvinder, børn og en soldat i FN's Fredsbevarende styrker er blandt de dræbte i angreb i Abyei.

Mindst 32 mennesker, heriblandt en soldat i FN's Fredsbevarende styrker, er blevet dræbt i en række angreb i regionen Abyei, som både Sudan og Sydsudan gør krav på.

Det fortæller Bulis Koch Aguar Ajith, informationsminister i Abyei og Sydsudans repræsentant i regionen, i en udtalelse, som blev udgivet sent søndag.

- Angrebene har dræbt 32 mennesker, heriblandt kvinder og børn, som brændte inde i deres hytter, og over 20 personer er blevet såret, lyder det.

Bulis Koch Aguar Ajith fortæller yderligere, at de seneste "barbariske angreb på civile" er en fortsættelse af de uroligheder, som i sidste uge brød ud i regionen.

Abyei har været et brændpunkt, siden Sydsudan opnåede uafhængighed i 2011.

I en fælles udtalelse mandag opfordrer USA, Storbritannien og Norge, der alle har bakket op om Sydsudans uafhængighed, til, at man forhindrer en yderligere optrapning af konflikten.

Sydsudan har bedt om en øjeblikkelig efterforskning af angrebene.

Tidligere på måneden udtrykte den regionale FN-udsending Hanna Tetteh bekymring for, konflikten i Sudan var ved at rykke ind over grænsen til Sydsudan.

Ifølge Tetteh har konflikten i Sudan praktisk talt sat en stopper for forhandlingerne om den omstridte region.

Konflikten i Sudan brød ud 15. april i år og bunder i en strid mellem hærchefen Abdel Fattah al-Burhan og hans tidligere næstkommanderende, lederen af den paramilitære gruppe RSF, Mohamed Hamdan Daglo.

Flere end 9000 mennesker er blevet dræbt i konflikten ifølge data fra ngo'en Armed Conflict Location and Event Data Project, der specialiserer sig i indsamling af data fra konflikter.

FN's Sikkerhedsråd vedtog enstemmigt tidligere på måneden en forlængelse af den fredsbevarende operation i Abyei, hvor omkring 4000 militær- og politifolk er udsendt.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU