200 patienter evakueres fra hospital i Gaza

20. NOV 2023 • 22:44UDLAND

Talsperson siger, at man frygter en gentagelse af situationen på al-Shifa ved Det Indonesiske Hospital.

200 patienter er ifølge det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza blevet evakueret fra Det Indonesiske Hospital i byen.

Det oplyser ministeriets talsperson Ashraf al-Qudra.

Patienterne er nu ved at blive fragtet til hospitalet Nasser i Khan Yunis sydpå.

- Den israelske hær belejrer Det Indonesiske Hospital. Vi frygter, at der kommer til at ske det samme her, som der gjorde i al-Shifa, siger Ashraf al-Qudra med henvisning til Gazastribens største hospital.

Evakueringen af Det Indonesiske Hospital, som ligger nær flygtningelejren Jabaliya, er sket i samarbejde med Internationalt Røde Kors (ICRC).

- Der er stadig 400 patienter tilbage på hospitalet, og vi arbejder på at evakuere dem i samarbejde med ICRC, siger Ashraf al-Qudra.

Han fortæller yderligere, at der befinder sig omkring 2000 fordrevne personer ved Det Indonesiske Hospital.

Hamas hævdede tidligere, at adskillige israelske kampvogne og pansrede køretøjer havde åbnet ild mod hospitalet. Det har ikke været muligt at bekræfte.

Ashraf al-Qudra hævdede også mandag morgen, at et israelsk angreb på et hospital i Gaza havde dræbt 12 personer, heriblandt patienter og deres pårørende. Det har heller ikke været muligt at bekræfte.

Israelske angreb og aktioner ved og i hospitaler i Gaza har været genstand for store diskussioner internationalt de seneste uger.

Israel hævder, at hospitaler i høj grad bruges af den militante palæstinensiske bevægelse Hamas til militære formål, hvilket Hamas afviser.

Israelske soldater gik onsdag ind i al-Shifa-hospitalet som led i en større aktion.

WHO beskrev al-Shifa-hospitalet som en "dødszone" efter et besøg lørdag.

Flere spædbørn har på hospitalet mistet livet. Hospitalets mulighed for at yde hjælp til børnene er ifølge flere blevet kraftigt forværret af manglende brændstof og deraf følgende strømafbrydelser.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU