Xavi fortsætter som Barcelona-træner trods exit-melding

25. APR 2024 • 13:38SPORT

Tre måneder efter sin beslutning om at stoppe bekræfter FC Barcelona, at Xavi fortsætter som cheftræner.

FC Barcelonas cheftræner, Xavi, fortsætter i jobbet, selv om han i januar annoncerede sit stop.

Det oplyser fodboldklubben på et pressemøde.

I slutningen af januar annoncerede Xavi ellers, at han ville stoppe som Barcelona-træner efter denne sæson. Det skete på et pressemøde lige efter et 3-5-nederlag til Villarreal på hjemmebane.

Selv om Xavis planer om at forlade Barcelona til sommer nu ændres, er ledelsen i klubben mere end tilfredse med fortsættelsen af samarbejdet.

- Vi ved, at Xavi har ønsket at stoppe, men efter at have talt om det, har Xavi vist en stor vilje til at fortsætte med projektet, siger FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, på pressemødet.

- Vi er overbeviste om, at dette er den bedste nyhed for Barcelona. Stabilitet er en af de vigtigste elementer i succesfulde projekter. Det er vitalt, at vi nu satser på stabilitet, siger præsidenten.

Ledelsen i den spanske storklub har sammen med Xavi fundet frem til en fælles fremtid trods hans tidligere beslutning om at stoppe. Xavi har stadig mere at opnå med sit Barcelona-mandskab, fastslår træneren.

- Jeg har fået meget tillid fra klubben, ledelsen og fra mit hold, og vi er ikke i mål med projektet endnu. Vi skal fortsætte med at arbejde hårdt og styrke projektet sammen. Det er årsagen til, at jeg har skiftet min beslutning, siger Xavi.

- I et møde med ledelsen onsdag forstod vi på få minutter, at dette var den bedste beslutning. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg kan fortsætte. Nu er vi ivrige efter at få stabilitet til klubben, siger træneren.

Efter at Xavi annoncerede sine planer om et exit, startede træneren en stærk stime sammen med sit Barcelona-hold. Mandskabet opnåede en periode på 13 kampe i træk uden nederlag.

Stimen er dog blevet afbrudt i de to seneste kampe. Først røg Barcelona ud til PSG med et 1-4-nederlag i Champions Leagues kvartfinale. Nogle dage senere tabte Barcelona så med 2-3 til ærkerivalen Real Madrid.

Xavis kontrakt med Barcelona løber frem til sommeren 2025. Der resterer seks kampe af den nuværende sæson, hvor holdet befinder sig på andenpladsen i den spanske La Liga. Klubben har 11 point op til Real Madrid i front.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU