Magnussen: Jeg var nødt til at bruge idiotisk taktik

4. MAJ 2024 • 22:25SPORT

Det var ikke en taktik, som Kevin Magnussen nød at gøre brug af, da han skulle holde Lewis Hamilton bag sig.

Kevin Magnussen indrømmer, at det ikke var racerkørsel af den fineste karat, da han modtog 25 sekunders tidsstraf i forsøget på at holde Lewis Hamilton bag sig.

Kørslen i lørdagens Formel 1-sprintløb betød, at Haas-danskeren efterfølgende raslede ned som nummer 18, mens holdkammeraten Nico Hülkenberg blev syver og scorede to point.

Magnussen følte sig nødsaget til at holde Hamilton bag sig med ulovlig kørsel for at beskytte Hülkenberg på syvendepladsen.

- Alle straffene var velfortjente, det er der ingen tvivl om. Men jeg var nødt til at spille det spil igen, siger Magnussen til Sky Sports.

Tre gange modtog Magnussen en straf - to på ti sekunder og en på fem.

Han mener dog, at Haas som hold kunne have kørt bedre taktisk.

- I begyndelsen af løbet overhalede jeg en del og var oppe som nummer otte. Jeg forsvarede mig godt mod Lewis, fordi jeg havde DRS fra Nico på syvendepladsen. Jeg følte, at jeg havde god fart.

- Men da Nico skød genvej gennem chikanen, så mistede jeg DRS. Nico kunne have givet mig DRS tilbage, så jeg kunne blive ved at forsvare. Så kunne vi være endt som nummer syv og otte, mener Magnussen.

DRS-systemet muliggør, at kørerne på nogle strækninger kan åbne for bagvingen, så vindmodstanden mindskes. Det tillades i løbene, når der ikke er stor afstand op til den forankørende.

Men da afstanden blev for stor op til Hülkenberg, kunne Magnussen ikke bruge systemet.

- I stedet blev jeg meget sårbar i forsvaret over for Lewis. Jeg var bare nødt til at skabe et hul, ligesom jeg gjorde i Jeddah, og begynde at bruge den idiotiske taktik, som jeg ikke bryder mig om.

- I sidste ende gjorde jeg mit arbejde som en holdspiller, og Nico scorede point, fordi jeg skabte det hul til ham, påpeger Magnussen.

Tidligere på sæsonen benyttede Magnussen samme kontroversielle taktik i saudiske Jeddah, hvor han modtog 20 sekunders tidsstraf.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU