VM-spillere fra Uruguay får karantæner efter konfrontation

28. JAN 2023 • 14:26SPORT

Fernando Muslera og Jose Maria Gimenez har fået fire kampes karantæne, mens to andre slipper billigere.

Det får konsekvenser for fire af VM-spillerne fra Uruguay, at de efter nederlaget til Ghana i december konfronterede dommeren Daniel Siebert for aggressivt.

Fernando Muslera og Jose Maria Gimenez har begge fået fire spilledages karantæne, mens veteranerne Edinson Cavani og Diego Godin er udelukket i én kamp.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Derudover skal de fire kendte navne udføre en slags samfundstjeneste på et fodboldprojekt og betale bøder på op til 150.000 kroner hver.

Uruguays Fodboldforbund skal diske op med omkring 370.000 kroner som straf for holdets og fansenes opførsel, har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bestemt.

Temperamenterne røg i kog efter den sidste kamp i gruppespillet, som Uruguay ellers vandt med 2-0.

Desværre for sydamerikanerne flaskede resultaterne i den indledende gruppe sig sådan, at Sydkorea med sin sejr over Portugal gik videre fra gruppen.

Bare et enkelt mål mere til Uruguay havde været nok til avancement.

Den uruguayanske lejr var særligt oprørt over, at holdet ikke fik et straffespark i første halvleg, hvor Darwin Nunez blev tacklet, og til sidst i anden halvleg, hvor Cavani røg i jorden.

I første omgang skrev det spanske medie AS, at spillerne risikerede at blive udelukket i 10-15 kampe, men så grelt blev det altså ikke.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU