Vild kamp sender Dortmund i første CL-semifinale i 11 år

16. APR 2024 • 23:02SPORT

Dortmund og Atlético Madrid gav tirsdag publikum et brag af et returopgør i Champions Leagues kvartfinaler.

I en forrygende kamp, hvor pendulet svingede kraftigt frem og tilbage, avancerede Borussia Dortmund til semifinalerne i Champions League for første gang siden 2013 på bekostning af Atlético Madrid.

Et medrivende returopgør i Tyskland gav en sejr på 4-2 til Dortmund, som samlet er videre med 5-4. Men hele følelsesregistret kom i spil.

Normalt lever Diego Simeones Atlético-mandskab højt på energi og intensitet. Men spanierne blev overmatchet på begge parametre af de gulblusede tyskere i de første 45 minutter.

Fra første fløjt var Atlético under pres. Kun en megaafbrænder af Marcel Sabitzer forhindrede en tidlig føring til hjemmeholdet.

Álvaro Morata betalte dog tilbage med en brændt friløber minuttet efter for gæsterne.

Det var tæt på det eneste, spanierne bød ind med offensivt i første halvleg.

Presset mod de defensivt indstillede gæster steg, og efter godt en halv time kom målet. Fra en lidt spids vinkel inde i feltet klemte Julian Brandt en flad afslutning ind under Jan Oblak.

Signal Iduna Park eksploderede i jubel, og fem minutter senere gik det helt amok, da Ian Maatsen fra næsten samme position som Brandt hamrede 2-0-målet fladt ind.

Der skulle ske noget radikalt for gæsterne i anden halvleg. Men før de for alvor nåede at gøre det store, hjalp Dortmund dem på vej.

På et ellers ufarligt hjørnespark rettede Mats Hummels bolden i eget net på kluntet vis. Den bommert var nok til at antænde gæsterne.

Pludselig slog intensitetsbarometret over. Atlético pressede, dominerede og skabte chancer. Midtvejs i anden halvleg gav det endnu en scoring til spanierne, da Angel Correa udlignede.

Det blev dog signalet til et nyt momentumskift. Atlético trak tilbage på banen, og Dortmund tog igen initiativet.

20 minutter før tid førte det til en smuk scoring af Niclas Füllkrug. Han steg flot til vejrs og dirigerede bolden helt over i modsatte hjørne med hovedet.

Bare tre minutter senere eksploderede publikum igen. Marcel Sabitzer trykkede af inde i feltet, og bolden susede fladt ind. Så var Dortmund på vej videre.

Atlético kunne ikke mønstre endnu et comeback. Energitanken var tom, og Dortmund er klar til semifinale mod Paris Saint-Germain. Første kamp spilles om to uger.