Vild brasilianer smider andenseedede Medvedev på porten

30. MAJ 2023 • 20:53SPORT

Thiago Seyboth Wild leverede en regulær sensation, da han slog Daniil Medvedev i fem sæt ved French Open.

En af de største favoritter til titlen i French Open blev tirsdag sensationelt slået ud af første runde i French Open.

Efter godt fire timers spil slog Thiago Seyboth Wild, der er nummer 172 i verden, den andenseedede russer Daniil Medvedev 7-6, 6-7, 2-6, 6-3, 6-4.

Den 23-årige brasilianer havde inden sin kæmpe triumf været gennem tre runder i kvalifikation, hvor han deltog som en af de lavest rangerede spillere.

Allerede i andet sæt fik Wild krampe, men med hjælp fra blandt andet stor støtte fra tribunerne i Paris, en forrygende forhånd og i alt 47 vindere leverede han overraskelsen.

- Jeg har set Daniil spille, fra jeg var juniorspiller og frem til nu. At spille på samme bane med en spiller som ham og slå ham er en drøm, der går i opfyldelse.

- Det var ret hårdt. Jeg fik krampe i andet sæt. Jeg forsøgte at spille mit bedste tennis, og det virkede, siger Wild ifølge atptour.com.

Med til historien hører, at Medvedev ikke har nogen prangende statistik i French Open. Det er femte gang i syv forsøg, at russeren ryger ud i første runde af den franske grand slam-turnering.

Han mødte dog op i Paris med nyfundet selvtillid fra gruset. For ni dage siden gik Medvedev således hele vejen i Italian Open efter en finalesejr over danske Holger Rune.

Han erklærer sig glad for at grussæsonen er ved at være ovre.

- Jeg havde munden fuld af grus efter måske tredje parti, og det bryder jeg mig ikke om. Jeg ved ikke, om folk kan lide at spise grus, have grus i tasken og på sine sko og sokker. Hvide sokker kan ryge i skraldespanden efter grussæsonen, siger Medvedev ifølge AFP.

For Wild er det første gang nogensinde, at han er videre til anden runde i en grand slam-turnering, og det er faktisk blot anden gang, at han er en del af en hovedturnering i en grand slam. Han blev slået ud i første runde af US Open i 2020.

I anden runde skal brasilianeren op mod enten franske Quentin Halys eller argentinske Gudio Pella.

Hvis man skal tro Medvedev, går Wild en stor fremtid i møde.

- Hvis han fortsætter med at spille sådan, er han i top-30, inden året er omme. Jeg håber, at han også spiller sådan senere i turneringen. Hvis ikke, bliver jeg skuffet, siger russeren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU