Verdensetter kritiserer forbund for dårlig planlægning

3. OKT 2022 • 18:15SPORT

Polske Iga Swiatek melder afbud til Billie Jean King Cup, da landsturneringen begynder dagen efter WTA Finals.

Verdens bedste kvindelige tennisspiller, Iga Swiatek, retter kritik mod sportens forbund for dårlig planlægning og melder af den årsag afbud til landsholdsturneringen Billie Jean King Cup.

Her havde hun ellers set frem til at stille op for Polen i finalen i Glasgow fra 8. til 13. november, men det mener hun ikke kan lade sig gøre, da hun fra 31. oktober til 7. november deltager i WTA Finals i Texas i USA.

- Jeg er skuffet over, at sportens styrende organer ikke nåede til enighed om noget så grundlæggende som turneringskalenderen, hvilket giver os blot én dag til at rejse på tværs af kloden og skifte tidszone, udtrykker Iga Swiatek på Instagram.

Mens kvindernes egen organisation arrangerer WTA Finals - også kendt som sæsonfinalen - er det ITF (Det Internationale Tennisforbund), der afvikler Billie Jean King Cup, der tidligere hed Federation Cup.

- Denne situation er ikke sikker for vores helbred og kan forårsage skader. Jeg vil tale med WTA og ITF i håbet om at ændre det.

- Situationen er ikke bare svær for spillere som mig, men primært for tennisfans, der støtter vores sport, lyder det fra Swiatek.

Hun var i april med til at kvalificere Polen til finalerne og havde set frem til at dyste for sit land mod 11 andre nationer.

- Jeg har tænkt det meget igennem og diskuteret det med mit hold igen, men jeg vil ikke være i stand til at spille ved Billie Jean King Cup i Glasgow. Og det gør mig ked af det.

- Jeg er meget ked af det, for jeg spiller for Polen, når det er muligt, og jeg giver altid mit bedste. At spille i Polen i år var en ære, og jeg håbede at skulle det igen i slutningen af sæsonen.

Swiatek har i denne sæson vundet French Open og US Open og ligger suverænt nummer et på verdensranglisten.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU