Uheldig AGF'er skal hjælpe Esbjerg tilbage mod toppen

15. JUN 2024 • 13:32SPORT

Benjamin Hvidt har haft nogle hårde år i AGF præget af skader, og nu starter han forfra i Esbjerg.

Der var enorme forventninger til Benjamin Hvidt, da han som 17-årig fik debut for AGF mod FC København i Parken i 2017.

Alvorlige skader har imidlertid stået i vejen for midtbanespillerens store gennembrud i barndomsklubben. Og nu søger han nye græsgange.

I de kommende tre sæsoner skal han forsøge at kickstarte sin karriere hos den tidligere Superliga-klub Esbjerg fB, som efter to sæsoner i 2. division er tilbage i 1. division efter sommerferien.

Det oplyser de to klubber på deres hjemmesider lørdag.

- Jeg har været på udkig efter en ny start, og da interessen fra EfB viste sig, var jeg faktisk ikke i tvivl om, det var en mulighed, jeg ville forfølge, siger Benjamin Hvidt ifølge Esbjergs hjemmeside.

- Det giver god mening for mig på nuværende tidspunkt i min karriere at blive en del af et nyt projekt, der skal bygges op over tid, og jeg kan virkelig se mig i de planer, der er i Esbjerg, siger han.

I AGF er man enig i analysen. Sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye mener, at det bliver godt for Benjamin Hvidt at komme til en ny klub og få en frisk start.

- Hvidt er vokset op i AGF og fik debut helt tilbage i 2017, og det er da heller ikke uden vemod, at vi nu siger farvel. Men det her er den bedste løsning for alle parter, og derfor har vi også været meget velvillige i forhold til aftalen med Hvidt og Esbjerg, siger Stig Inge Bjørnebye.

- Han var en stor og vigtig del af vores hold i sæsonen 2019/2020 og sæsonen efter, men har også været igennem et par alvorlige skader.

- Her har han vist et stort hjerte og kæmpet hårdt for at komme tilbage - og også på den måde er han et eksempel til efterfølgelse for andre unge AGF'ere, siger sportsdirektøren.

Siden debuten i Parken har Benjamin Hvidt i alt spillet 69 kampe for AGF.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU