Uefa åbner døren for russiske ungdomsspillere

26. SEP 2023 • 16:24SPORT

Ruslands U17-landshold for både drenge og piger kan igen deltage i Uefa-turneringer

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner nu døren på klem for Rusland, der har været udelukket i Uefa-regi siden invasionen af Ukraine.

Uefas eksekutivkomité har besluttet at ophæve udelukkelsen af russiske U17-landshold for både drenge og piger, der dermed atter er velkomne i Uefas turneringer. Det meddeler forbundet på sin hjemmeside.

- Uefa er meget opmærksom på, at børn ikke bør straffes for handlinger, som kun voksne er ansvarlige for, lyder det.

Rusland blev udelukket fra Uefas turneringer i februar sidste år. Det betød blandt andet, at det russiske A-landshold mistede chancen for at kvalificere sig til VM i Qatar. Det er heller ikke en del af kvalifikationen til EM næste år.

Også de russiske klubber er spærret fra de europæiske turneringer. Det samme gælder ungdomslandshold for spillere over 18 år.

- Uefa er fast besluttet på, at denne position bliver opretholdt, indtil krigen er forbi, og freden er genoprettet, siger Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

Alle kampe med russiske landshold vil blive afviklet uden for russisk territorium og uden landets flag, nationalhymne og landsholdenes sædvanlige spilledragter.

Eksekutivkomitéen har nu bedt Uefas administrative afdeling om at finde en løsning på, hvordan man får Rusland indlemmet i turneringer, hvor lodtrækningen allerede er afholdt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU