UCI vil teste gule kort i cykelsporten for at styrke sikkerhed

13. JUN 2024 • 00:59SPORT

UCI vil efter sæson præget af styrt - blandt andet Vingegaards - undersøge, om gule kort gør cykling sikrere.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har onsdag annonceret, at den vil introducere gule kort i forsøget på at øge sikkerheden i cykelsporten.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det sker, efter at flere alvorlige styrt har taget overskrifter denne sæson, herunder Jonas Vingegaards, Primoz Roglics og Remco Evenepoels styrt i Baskerlandet Rundt.

Danskeren pådrog sig adskillige brud og en punkteret lunge og kæmper stadig for at blive klar til Touren.

Efter styrtet kom det frem, at Vingegaard et stykke tid inden havde ytret bekymring om den ujævne nedkørsel, hvor det gik galt.

I marts styrtede Wout Van Aert og brækkede både et kraveben og flere ribben, hvilket medførte et afbud til Giro d'Italia, hvor han ellers var udset til at være kaptajn.

De gule kort vil i første omgang på forsøgsbasis blive taget i brug mellem 1. august og 31. december. I den periode vil et gult kort ikke føre til yderligere straf.

Fra 1. januar næste år vil gule kort kunne udløse sanktioner. De vil blive introduceret som led i cykelsportens sikkerhedsprogram kaldet SafeR.

- Sikkerheden omkring rytterne er en prioritet for UCI, og det var med den bagtanke, at vi stiftede SafeR - en konstruktion dedikeret til sikkerhed, der bringer de primære interessenter i international landevejscykling sammen, udtaler UCI-præsident David Lappartient.

UCI har også oplyst, at unionen vil kigge nærmere på, hvilke konsekvenser det kan have, at ryttere cykler med radioudstyr og øresnegl under løb.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU