Thomasberg er positiv overrasket over sejr i FCM-comeback

31. MAR 2023 • 22:45SPORT

Thomas Thomasberg havde frygtet mere splittelse i FC Midtjylland, men er foreløbigt glad for sit comeback.

- Det gik faktisk bedre, end hvad jeg havde håbet på.

Sådan lød det fra Thomas Thomasberg, efter at han fredag gjorde comeback som FC Midtjylland-træner med en sejr på 3-1 over OB.

Den nye træner har ikke haft de bedste arbejdsbetingelser, da flere spillere har været afsted med deres landshold.

Thomasberg har derfor kun haft få træningspas med hele holdet inden fredagens opgør. Det var dog nok til at give ham forhåbninger om en god indsats.

- Jeg havde en god fornemmelse, fordi jeg med det samme kunne mærke, at folk gerne ville det.

- Jeg frygtede, at klubben var mere splittet, men jeg har kun mærket sammenhold, og at man har været klar til at rette op på de seneste dårlige resultater.

- Jeg har været positivt overrasket, og jeg er også positiv over, at vi vandt, fordi det var fuld fortjent, hvad jeg så på banen, siger Thomas Thomasberg.

Thomasberg, der også var FCM-træner i 2008/2009-sæsonen, blev i sidste uge købt fri fra Randers FC, efter at Albert Capellas blev fyret.

FCM har skuffet så meget i Superligaen i denne sæson, at klubben ikke nåede med i top-6 og er derfor med i nedrykningsspillet.

Den nye anfører for midtjyderne, Henrik Dalsgaard, spotter dog fremgang efter Thomasbergs ankomst.

- Vi har selvfølgelig snakket med ham om noget struktur, og at vi skulle kæmpe røven ud af bukserne, og det synes jeg, at vi fik vist.

- Hvis man kigger på vores GPS'er, tror jeg, at vi løb flere meter end normalt. Vi skabte flere chancer, og vores pres sad bedre, efter at vi har haltet med det på det sidste.

- Han er kommet ind og har taget fat i nogle detaljer. Vi er jo stadig et godt fodboldhold, så der skulle ikke ændres så meget.

- Nogle gange giver det også bare noget fornyet energi og et nyt mindset, når der kommer en ny træner, siger Henrik Dalsgaard.

Thomasberg er klubbens tredje permanente cheftræner i sæsonen.

Resultatet i kampen blev grundlagt efter to hurtige FCM-scoringer efter dødbolde, og det var noget, som OB's midtbanespiller Aron Thrandarson ærgrede sig over efterfølgende.

- Når man starter med at indkassere to mål, bliver det svært. De fik momentum med scoringerne, og det blev svært for os.

- Vi fik energi med vores mål, men de spillede klogt, og vi var bare ikke gode nok.

- Det var et fortjent resultat, og det var ikke godt nok af os. Nu skal vi tage os sammen og være klar til næste kamp, siger midtbanespilleren.

FC Midtjylland ligger i øjeblikket på den syvendeplads, der sikrer en playoff-kamp om en billet til europæisk kvalifikation, når sæsonen er ovre. Silkeborg kan dog passere FCM med sejr over Lyngby søndag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU