Thomas Bjørn bliver atter europæisk vicekaptajn i Ryder Cup

16. APR 2024 • 16:29SPORT

Thomas Bjørn skal til Ryder Cup for tiende gang. For sjette gang er det som europæisk vicekaptajn.

Når de bedste europæiske golfspillere næste år skal forsvare sin titel mod USA i Ryder Cup, bliver det atter med danskeren Thomas Bjørn i en nøglerolle på holdet.

Danskeren er tirsdag blevet udpeget som vicekaptajn på det europæiske hold. Det skriver Ryder Cup på sin hjemmeside.

Det er Europas kaptajn, Luke Donald, der har peget på den rutinerede dansker, og det er der en grund til.

Det er svært at finde golfspillere med mere erfaring fra den prestigefyldte duel, for danskeren står foran sin tiende Ryder Cup-deltagelse på den ene eller anden vis.

- Jeg er meget glad for at have Thomas med på holdet. Da jeg blev udpeget som kaptajn, gik mine tanker straks på, hvem jeg skulle have i staben omkring mig. Der var Thomas bestemt et af de første navne, jeg tænkte på.

- Han har betydet meget for mig. Han har givet sin viden videre til mig, og vi har haft et godt forhold til hinanden i de seneste år. Den slags relationer er virkelig vigtige, siger Luke Donald.

Det er sjette gang i karrieren, at Thomas Bjørn er blevet udpeget som vicekaptajn. Dertil kommer, at han også har været kaptajn en enkelt gang, mens han tre gange har været med på holdet som spiller.

Bjørn er glad for endnu en gang at skulle være med i golfdysten mellem Europa og USA.

- Det er et naturligt skridt efter den seneste Ryder Cup. Luke ringede til mig og sagde, at han ville have mig med til New York, fordi han kan se, at det bliver en helt anden type Ryder Cup derovre.

- Vi havde nogle snakke frem og tilbage om, hvordan vi efter sidste års sejr i Rom skal komme til New York med en anden tilgang. Vi har analyseret os frem til, hvilke ting vi skal tage med derover, siger Thomas Bjørn.

Tilbage i januar blev italieneren Edoardo Molinari også udpeget som europæisk vicekaptajn.

Næste års Ryder Cup afvikles 26.-28. september på golfbanen Bethpage Black i New York.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU