Teamchef stopper hos Ferrari efter 28 år på holdet

29. NOV 2022 • 10:19SPORT

Mattia Binotto stopper som Formel 1-teamchef hos Ferrari ved årets udgang.

Efter måneders spekulationer blev det tirsdag en kendsgerning, at Mattia Binotto stopper som teamchef hos Ferrari i Formel 1.

Den 53-årige Binotto stopper ved årets udgang, lyder det i en meddelelse fra holdet på dets hjemmeside.

Han kom til Ferrari i 1995 som motoringeniør og blev teamchef i 2019, da han erstattede Maurizio Arrivabene efter en magtkamp.

- Med den beklagelse, det indebærer, har jeg besluttet mig for at afslutte mit samarbejde med Ferrari. Jeg forlader en virksomhed, som jeg elsker, og som jeg har været en del af i 28 år. Jeg kan med sindsro sige, at jeg har gjort alt for at nå de opstillede mål.

- Jeg tror, at det er det rigtige skridt for mig på dette tidspunkt, uanset hvor svær beslutningen var for mig, siger Mattia Binotto.

Jagten på en ny teamchef er gået i gang, og efterfølgeren ventes præsenteret i det nye år.

Ferrari hentede en samlet andenplads i den forgangne sæson ved Charles Leclerc, mens teamkammerat Carlos Sainz blev nummer fem.

Ferrari havde senest en verdensmester i 2007, da finnen Kimi Räikkönen vandt serien. Konstruktørernes VM-titel vandt Ferrari senest i 2008.

Holdets administrerende direktør, Benedetto Vigna, accepterer Binottos beslutning.

- Jeg vil gerne takke Mattia for hans mange store bidrag gennem 28 år hos Ferrari og især for at føre holdet tilbage til en konkurrencedygtig position i løbet af det seneste år, siger Vigna.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU