Tauson stryger i portugisisk finale uden at komme i kamp

20. APR 2024 • 11:19SPORT

Clara Tausons modstander i semifinalen ved Oeiras Ladies Open i Portugal har trukket sig før opgøret.

Den danske tennisspiller Clara Tauson er klar til søndagens finale i WTA 125-turneringen Oeiras Ladies Open i Portugal. Det er hun uden at skulle svinge ketsjeren for at nå slutkampen.

Hendes amerikanske modstander Bernarda Pera har trukket sig forud for semifinalen, bekræfter Tausons træner, Lars Christensen, over for TV 2 Sport.

Han er ærgerlig over, at Tauson ikke skal i kamp lørdag, men der er også noget positivt at hente ved sejren på walkover.

- Hun har også spillet meget, så vi vil bruge dagen (lørdag, red.) på en omgang god træning og forberedelse på søndagens finale her i Oeiras, siger Lars Christensen til TV 2 Sport.

Der er endnu ingen officiel forklaring på, hvorfor Pera har trukket sig.

Bernarda Pera ligger nummer 82 på verdensranglisten og var topseedet i turneringen i Portugal. Clara Tauson er nummer 87 i verden.

Den 21-årige dansker skal i finalen søndag møde enten hollænderen Suzan Lamens eller den erfarne franskmand Kristina Mladenovic. De to mødes senere lørdag i den anden semifinale.

Clara Tauson kommer direkte fra en succesoplevelse med det danske Billie Jean King Cup-hold. Med en syg Caroline Wozniacki blev en stor del af ansvaret lagt over på Tauson, som stod for det og ledte Danmark til sejr.

Det betyder, at Danmark senere skal spille om oprykning i Billie Jean King Cup.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU