Chokeret Pogacar krydser fingre for Vingegaard

2. MAJ 2024 • 18:20SPORT

Tadej Pogacar håber, at Jonas Vingegaard kommer sig fysisk og mentalt efter grimt styrt for en måned siden.

Tadej Pogacar er en af Jonas Vingegaards hårdeste konkurrenter på cyklen, men den stærke slovener var alt andet end glad, da han så danskeren være ude for et grimt styrt i Baskerlandet Rundt 4. april.

Hjemme i Pogacars stue var der helt stille, da danskeren og 11 andre ryttere styrtede og så medtagede ud. Det fortæller sloveneren torsdag på et pressemøde forud for Giro d'Italia.

- Da styrtet skete, blev vi helt stille. Det var forfærdeligt at se. Forfærdelige billeder. Der var så mange på jorden, som ikke bevægede sig. Det var forfærdeligt at se, og det må aldrig ske for nogen, siger Pogacar på pressemødet ifølge Ekstra Bladet.

Pogacar håber, at Vingegaard kommer sig fysisk over at have brækket kravebenet, flere ribben og punkteret en lunge, mens danskeren også skal komme sig mentalt over at have været ude for et så grimt styrt.

- Jonas ramte jorden superhårdt, og han fik virkelig slemme skader. Det er i hvert fald det, de siger i medierne. Han har en lang pause foran sig, men jeg håber, at han kommer sig godt.

- Det kan give traumer for mange ryttere, så det må være en hård periode for ham. Jeg håber, han får den bedst mulige støtte fra familie og tætte venner, siger Pogacar ifølge Ekstra Bladet.

Jonas Vingegaard vandt Tour de France i 2022 og 2023 foran Pogacar, der havde vundet det prestigefyldte etapeløb i 2020 og 2021. De to Tour-konkurrenter har ikke snakket sammen efter danskerens styrt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU