Spanske VM-guldvindere vil fokusere på fodbolden igen

25. SEP 2023 • 21:42SPORT

Efter flere ugers tumult omkring Spaniens kvindelandshold vil spillerne tilbage til mere normale tilstande.

Det har mildest talt været en begivenhedsrig måned, siden Spanien vandt VM i fodbold for kvinder.

Siden triumfen har det ikke været fejringen af den store bedrift, der har fyldt mest. Det har i stedet det kys, som landets fodboldpræsident gav en spansk spiller, fyringen af træner Jorge Vilda og spillernes strejke.

Efter at Det Spanske Fodboldforbund og regeringen indgik en aftale, blev strejken droppet, og nu glæder spillerne sig bare til at vende tilbage til en mere normal hverdag.

Det siger midtbanespilleren Aitana Bonmatí før tirsdagens kamp i Nations League mod Schweiz.

- De første dage var svære og fyldt med stress og angst, men tingene har ændret sig, som tiden er gået. Vi er nu i stand til at fokusere på fodbold, og det er det, vi gerne vil.

- Vi vil gerne tilbage til normale tilstande, vel vidende at der er meget at forbedre, og som har været diskuteret. Alle parter har forpligtet sig til at gøre det bedre og efterlade en positiv arv og gode vilkår for kommende generationer, siger hun ifølge Reuters.

I dagene og ugerne efter VM-sejren var fodboldpræsidenten Luis Rubiales under stort pres. Han kyssede under fejringen den spanske spiller Jennifer Hermoso, som har understreget, at hun ikke gav samtykke til kysset.

Episoden medførte stor kritik. Sagen er nu havnet i det spanske retssystem, og Rubiales har fået et polititilhold mod Hermoso. Rubiales har desuden trukket sig fra den magtfulde post efter utallige opfordringer.

Han er heller ikke vicepræsident for Det Europæiske Fodboldforbund længere.

Det spanske forbund har i det hele taget gennemgået store forandringer siden triumfen i Australien. Generalsekretær Andreu Camps er ligesom landstræneren røget ud, og der er lagt op til endnu flere udskiftninger.

Aitana Bonmatí understreger, at spillerne har stået op for en vigtig sag.

- Vi sætter et eksempel på et sportsligt og samfundsmæssigt niveau om, at mænd og kvinder skal behandles lige.

- Vi er her for at spille fodbold, men vi har en vigtig stemme og et ansvar for at efterlade fodbold og kvinder et bedre sted, end vi fandt det, siger Aitana Bonmatí.

De spanske spillere vandt i fredags den første kamp siden strejken med 3-2 over Sverige.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

22. JUL 2024 • 21:24INDLAND/KRIMINAL
Telegram annulleret