Spanien dukker Schweiz trods undertal i 70 minutter

8. SEP 2024 • 23:04SPORT

Trods en udvisning efter 20 minutter vandt Spanien 4-1 over Schweiz i Danmarks Nations League-gruppe.

Efter 0-0 mod Serbien forleden hentede Spanien søndag sin første sejr siden sommerens EM-triumf i Tyskland.

4-1 vandt spanierne over Schweiz i Genève, selv om man spillede mere end 70 minutter i undertal efter en udvisning af forsvarsspilleren Robin Le Normand i første halvleg.

Midtbanespilleren Fabián Ruiz lynede to gange, mens angriberen Joselu og kantspilleren Ferrán Torres hver scorede en gang.

Med sejren har Spanien fire point for to kampe på andenpladsen i sin Nations League-gruppe, som Danmark topper efter sejre over Schweiz og Serbien på hjemmebane.

EM-åbenbaringen Lamine Yamal driblede sig frem til et indlæg, som Joselu akkurat pandede over stregen efter fire minutter, og da schweizerne kort efter fik annulleret en scoring, blev det også 2-0 efter bare 13 minutter.

Spanierne spillede sig glimrende ud af et hårdt pres af værterne, og Fabián Ruiz udnyttede en ripost efter Nico Williams' afslutning.

En dramatisk indledning toppede efter 20 minutter, da Le Normand trak i nødbremsen for at stoppe Breel Embolo og efterlod holdkammeraterne i undertal.

Det gav naturligt nok Schweiz et overtag, og da Zeki Amdouni reducerede til 1-2 kort før pausen efter et hjørnespark vejrede hjemmeholdet morgenluft, mens regnen piskede ned.

Det var også optræk til mere, men efter 77 minutter punkterede ballonen, da Fabián Ruiz satte foden på Ferrán Torres' indlæg i en omstilling og øgede til 3-1.

Kort efter lukkede Ferrán Torres selv ballet efter en ny omstilling.

Andetsteds tog Portugal sin anden sejr af to mulige efter en sen træffer af den aldrende målmaskine Cristiano Ronaldo i en 2-1-sejr over Skotland, og Kroatien kom i samme pulje med tavlen med 1-0 over Polen efter Luka Modrics flotte frisparkskasse.

I C-laget tog Jon Dahl Tomasson og Sverige sin anden sejr med 3-0 over Estland. Angrebsduoen Viktor Gyökeres og Alexander Isak strålede igen med henholdsvis to og en enkelt scoring. Torsdag var det omvendt, da svenskerne slog Aserbajdsjan 3-1.