Sønderjyske dukker HB Køge og tager endnu en sejr

6. AUG 2022 • 16:05SPORT

Nedrykkeren fra Superligaen har fået en fremragende start i 1. division, og lørdag gik det ud over HB Køge.

Fodboldklubben Sønderjyske har fået en rigtig god start på sæsonen i 1. division, efter at klubben tidligere i år rykkede ud af Superligaen efter 15 år i det gode selskab.

Lørdag sikrede klubben fra Sønderjylland sig den tredje ligasejr af lige så mange mulige i sæsonen, da det på hjemmebane blev 3-1 hjemme over HB Køge.

Sønderjyske grundlagde sejren tidligt i kampen, da Peter Christiansen scorede til 1-0 efter seks minutter.

Cirka 20 minutter senere fordoblede Emil Berggreen føringen, så både han og Peter Christiansen står noteret for tre fuldtræffere i sæsonen i 1. division.

Kort før tid scorede Emil Frederiksen til 3-0 for Sønderjyske, inden Joachim Rothmann reducerede til slutresultatet kort før tid.

Sønderjyske topper 1. division med ni point for tre kampe, mens HB Køge, der trænes af Daniel Agger, har ét point i den anden ende af tabellen.

Sønderjyske har været gennem en turbulent uge uden for banen.

Mandag kom klubben igen på danske hænder, efter at lokale investorer købte klubben, som i knap to år havde haft amerikansk ejer.

Onsdag skred det nye ejerskab så til fyring af administrerende direktør Jonas Lygaard efter cirka et år i jobbet.

Midt imellem de to begivenheder vandt Sønderjyske tirsdag 5-0 ude over Slagelse i pokalturneringen.

I lørdagens anden kamp i 1. division vandt Fremad Amager 2-1 ude over Vendsyssel og tjente sine første point i sæsonen, mens Vendsyssel omvendt satte point til for første gang.

Alle kampens tre mål blev scoret inden for de første 17 minutter i første halvleg.