Sløj indsats koster Aalborg stort CL-nederlag

18. SEP 2024 • 20:27SPORT

Aalborg Håndbold var langt fra sit vanlige niveau, da holdet tabte med otte mål i Zagreb i Champions League.

Efter en solid åbningssejr over Nantes i Champions League-gruppespillet leverede Aalborg Håndbold en ringe indsats, da holdet onsdag gæstede HC Zagreb.

I den kroatiske hovedstad tabte de danske mestre 23-31 efter en virkelig skidt præstation gennem samtlige 60 minutter.

Nordjyderne kom helt skævt fra land, og angrebsspillet hang slet ikke sammen.

Der manglede tempo i aktionerne, og ikke mindst manglede der træfsikkerhed, når holdet kom frem til afslutningerne.

Mere end halvvejs inde i første halvleg havde de danske mestre skudt hjemmeholdet keeper Matej Mandic op på en redningsprocent på intet mindre end 70.

Maik Machulla forsøgte at puste lidt intensitet ind i holdet med en timeout ved 3-7, og i det aalborgensiske mål så Fabian Norsten ud til at have fanget budskabet.

Efter en sløj start begyndte han at få fat i lidt, så Zagreb ikke fik lov til at stikke for meget af på måltavlen.

Frem mod pausen fik aalborgenserne sænket Mandics redningsprocent til 50, men de sløje 30 minutter gjorde, at danskerne var bagud 9-13 ved pausen. Blandt andet brændte både Jack Thurin og Thomas Arnoldsen straffekast.

Kun stregspiller Felix Möller kunne med sine fire mål på fire forsøg reelt være sin offensive indsats bekendt.

Hullet på fire mål kom det danske hold til at kæmpe med gennem hele anden halvleg.

Spillet fungerede stadig ikke, og da kroaterne fortsat havde god succes med at finde vej gennem Fabian Norsten, fik Aalborg aldrig gnavet sig tilbage i opgøret.

Med godt ti minutter igen faldt det i stedet sammen for Aalborg. HC Zagreb øgede føringen til syv mål, og de danske mestre måtte notere sig sæsonens første nederlag på tværs af alle turneringer.