Rune begræder Tauson-exit: Hun når sit bedste niveau igen

3. JUN 2023 • 20:14SPORT

Holger Rune kalder Clara Tausons French Open-indsats vanvittig god og forventer hende tilbage på højt niveau.

I næsten en uge har dansk tennis være repræsenteret i både herre- og damesingle i French Open, men fredag måtte Clara Tauson sige farvel til turneringen efter nederlaget i tredje runde til russeren Elina Avanesyan.

Lørdag spillede Holger Rune sig videre til ottendedelsfinalerne, men midt i glæden over sin egen sejr over argentineren Genaro Alberto Olivieri, ærgrer han sig over, at Tauson er færdig i Paris efter i alt fem kampe medregnet kvalifikationen.

- Jeg så lidt af kampen i går (fredag, red.), det var en tæt kamp. Hun var bagud 3-5 i tredje sæt og kom tilbage på 5-5, så det var små marginaler. Sådan er tennis. Nogle gange vinder man de tætte kampe, andre gange taber man.

- Men hun har gjort det vanvittigt godt i denne turnering. At komme fra kvalifikationen og nå tredje runde, det kræver meget, fordi kvalifikationskampene er hårde, og der er tre af dem her, siger Holger Rune.

Med sejrene springer Tauson tilbage i top-100, når verdensranglisten opdateres efter French Open. Det seneste halvår har hun mest tilbragt et stykke uden for top-100 efter en svær 2022-sæson præget af skader.

I starten af 2022 var hun oppe som nummer 33, og det niveau skal hun nok komme tilbage på, forventer Rune.

- Bliver hun ved sådan her, så skal hun nok komme op på sit bedste niveau igen, siger han.

Rune og Tauson skal i aktion sammen denne sommer, når de repræsenterer Danmark i Hopman Cup i Nice fra 19. til 23. juli. Her skal Danmark møde Schweiz og siden Frankrig.

Ved French Open er der stadig kvindeligt dansk islæt, hvis man medregner næste uges legends-turneringer, hvor tidligere stjerner deltager.

Her er den tidligere danske verdensetter Caroline Wozniacki med, og hun har allerede været på Roland Garros-anlægget for at træne.

Rune har dog ikke haft lejlighed til at snakke med Wozniacki, der indstillede karrieren efter Australian Open i 2020.

- Jeg har ikke mødt hende endnu, men det håber jeg, at jeg kommer til, siger Rune.

Han spiller ottendedelsfinale mandag mod Francisco Cerundolo fra Argentina.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU