Rene Toft stopper karrieren efter sæsonen

4. OKT 2024 • 19:22SPORT

Rene Toft Hansen siger til sommer stop for en karriere, der blandt andet gav ham seks mesterskaber.

En stor håndboldkarriere slutter efter denne sæson.

39-årige Rene Toft Hansen stiller således skoene på hylden til sommer, meddeler Bjerringbro-Silkeborg Håndbold i en pressemeddelelse.

- Det er et fantastisk menneske og en af sin generations bedste stregspillere. Jeg synes stadig, at Rene er en af de bedste forsvarsspillere, der overhovedet er. Men jeg tror, der er nogen, der har glemt, hvor dygtig en angrebsspiller han også har været, siger BSH-træner Simon Sørensen.

Tofts karriere tæller blandt andet tre tyske mesterskaber med THW Kiel samt tre danske mesterskaber - et med KIF Kolding og to med AG København.

På landsholdet blev det til 147 landskampe og 206 mål i perioden 2005 til 2020. Han var med til at vinde EM i 2012, OL i 2016 og VM i 2019.

- Minderne fra udlandseventyr, de store kampe og ikke mindst at være en del af landsholdet har haft en stor betydning.

- Samtidig har jeg været heldig at dele mange af minderne med min lillebror (Henrik Toft Hansen, red.). Det betyder utroligt meget for mig, og det vil jeg altid huske tilbage på med stolthed, siger Toft.

Stregspilleren håber at vinde en titel med BSH, inden han stopper.

- Jeg håber, at mange af de spillere, jeg har haft fornøjelsen af at spille sammen med, og som lærte den rolige fyr uden for banen at kende, husker mig som en medspiller, som de kunne regne med altid gav sig 100 procent på banen, når først kampen var fløjtet i gang, siger Toft.

Toft kom til BSH fra Benfica i Portugal i 2020.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT