Odense bryder Team Esbjergs utrolige stime i håndboldligaen

9. OKT 2024 • 21:44SPORT

Odense Håndbold fik skovlen under Team Esbjerg, som ikke havde tabt i kvindeligaen siden december 2022.

Man havde næsten glemt, at Team Esbjerg kunne tabe i kvindernes håndboldliga.

Men lige præcis det skete onsdag aften for første gang siden december 2022, da Odense Håndbold på hjemmebane vandt topkampen mod vestjyderne med 30-29.

Odense havde lagt en god plan for at stække Esbjergs profiler og trak mod slutningen af kampen fra de forsvarende mestre.

Fynboerne har vundet alle sine fem kampe og har ligesom Ikast Håndbold ti point, mens Esbjerg modsat sidste sæson nu kan notere sig et nederlag og fortsat har otte point.

Topbraget blev indledt i et hæsblæsende tempo. Begge hold var indstillet på at spille hurtigt, men det resulterede også i en stribe fejl fra begge mandskaber.

Odense havde en tydelig plan om at tage Esbjerg-stjernen Henny Reistad mest muligt ud af spillet, og det lykkedes i perioder ganske godt.

Vestjyderne havde svært ved at finde løsningerne offensivt og kom bagud 6-9 mod det toptændte hjemmehold.

Odense var egentlig toneangivende, men begik for mange uprovokerede fejl, som betød, at udeholdet med det høje bundniveau arbejdede sig tilbage i kampen.

Pausestillingen på 13-13 kunne værterne var mindst tilfredse med. Bedre blev det ikke af, at Henny Reistad fra starten af anden halvleg fik scoret og fremtvunget straffekast.

Men i målet begyndte Odense-keeper Althea Reinhardt at få mere fat, og i den anden ende tog Andrea Hansen over.

Fløjspilleren udlignede til 23-23 og var knivskarp i duellen med Amalie Milling på sine straffekast.

Hansen var den primære årsag til, at Odense med seks minutter igen var foran med tre mål. Hun scorede på alle sine otte forsøg.

I sidste minut havde Esbjerg alligevel chancen for at tage fra Fyn med point.

Stort set simultant med, at tiden løb ud, forsøgte Henny Reistad sig med et fladt forsøg, men Reinhardt sørgede med en fodparade for eufori blandt hjemmeholdets spillere og fans.