OB taber til AGF i chancerigt opgør og misser top-6

19. MAR 2023 • 17:24SPORT

Der var en verden til forskel på de to halvlege, da AGF vandt 1-0 hjemme mod OB, som dermed misser top-6.

En velspillende AGF-offensiv skabte store chancer i første halvleg, mens forsvaret holdt modstanderne fra fadet, da holdet vandt 1-0 på hjemmebane mod OB, som med nederlaget ender uden for top-6 og dermed skal spille nedrykningsspil.

AGF-angriberen Patrick Mortensen stod for målet.

Fynboerne kom efter en tam første halvleg bedre med efter pausen og pressede i perioder på for en scoring, men AGF-forsvaret var solidt og medvirkende til, at holdet kørte sejren hjem.

Resultatet betyder, at OB efter grundspillet i Superligaen ligger på niendepladsen og derfor misser mesterskabsspillet for fjerde år i træk, mens AGF er på fjerdepladsen med 35 point.

Som resultaterne flaskede sig, ville OB med en sejr have sikret sig en plads i top-6, men dertil skabte holdet alt for lidt.

AGF kom ud til kampen i højt tempo og med flot offensiv fodbold, der gav flere store chancer, som var tæt på at sende værterne i front.

Som kampen skred frem, faldt tempoet, og OB-defensiven fik bedre styr på modstanderen.

Værterne fortsatte dog med at være spilstyrende, og efter 37 minutters spil kom holdet foran, da Superligaens øjeblikkelige topscorer, Patrick Mortensen, stangede bolden i mål til 1-0 efter et indlæg.

Med målet er AGF-spidsen nu alletiders superligatopscorer for sin klub. Han har scoret 59 ligamål for AGF.

OB kom bedst ud til anden halvleg, og klubbens udtryk var markant mere offensivt end før pausen.

Det førte til flere situationer, hvor AGF-målmand Jesper Hansen måtte diske op med en redning.

Gæsterne fortsatte med at komme frem til chancer, men bolden kom ikke i mål.

AGF forsøgte i den anden ende at lukke kampen, men der faldt ikke flere scoringer i et opgør, hvor hjemmeholdets midtbaneslider Nicolai Poulsen i tillægstiden fik sit andet gule kort.