Niveauforskel reducerer kvindernes VM-hold til fire ryttere

23. SEP 2022 • 13:45SPORT

Sportsligt gav det ikke mening at besætte alle seks pladser på kvindernes VM-hold, lyder det fra landstræner.

Egentlig kunne det kvindelige danske cykellandshold stille med seks ryttere til VM i landevejscykling lørdag.

På holdkortet står fire navne:

Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg, Julie Leth og Rebecca Koerner.

Den beslutning handler om, at det danske hold rent sportsligt ikke ville være stillet bedre, hvis alle pladser blev besat. Niveauforskellen til de næstbedste ryttere er for stor.

Det fortæller den danske landstræner Tayeb Braikia forud for verdensmesterskaberne, der tidligt lørdag dansk tid køres på de australske landeveje i byen Wollongong.

- Hvis jeg tog de to sidste ryttere med, ville det ikke rigtigt gøre noget i forhold til de chancer, vi har, siger han.

- Kvindernes løb bliver afgjort meget tidligt, og derfor ville vi også meget tidligt sidde med få ryttere tilbage, siger Tayeb Braikia.

Op til VM er der blevet talt meget om økonomi. Turen til den anden side af jordkloden er dyr, og derfor har Danmarks Cykle Union (DCU) da også kun fløjet de mest nødvendige personer omkring landsholdene til Wollongong.

Af samme årsag deltager Danmark heller ikke med ryttere på juniorniveau. Men økonomien er altså ikke den eneste årsag til størrelsen på kvindernes hold.

Niveauforskellen hænger især sammen med skellet mellem de ryttere, der er fuldtidsprofessionelle, og dem, der stadigvæk skal passe studier og job. Og så er der heller ikke overflod af kvindelige danske cykeltalenter, forklarer Tayeb Braikia.

Der er dog håb for flere i fremtiden.

- Vi har en større gruppe, end vi har haft tidligere, så på den måde er vi fortrøstningsfulde, siger han.

Målet er lørdag en plads på podiet til den danske kaptajn Cecilie Uttrup Ludwig. Allerhelst regnbuetrøjen.

- Alle vil gerne være verdensmester. Den bedste i hele verden. Så det drømmer jeg selvfølgelig om ligesom alle andre cykelryttere, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Kaptajnen er samtidig optimistisk i forhold til kun at være fire på holdet.

- Måske kigger folk lidt mindre på os, fordi vi kun er fire. Det er helt klart de største nationer som Holland og Belgien, der stiller med syv og otte ryttere, folk vil kigge på. Derfor har vi lidt mere underdog-rollen på os, siger hun.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU