Neestrup måtte bremse FCK-back: Han lavede to store fejl

26. FEB 2024 • 22:34SPORT

Elias Jelert flirtede med en udvisning i første halvleg mod FCN, inden træner Jacob Neestrup pillede ham ud.

Elias Jelerts arbejdsdag var allerede slut efter 45 minutter, da FC København slog FC Nordsjælland 2-0 i Superligaen mandag aften.

Da blev den talentfulde back skiftet ud af FCK-træner Jacob Neestrup, der var bange for, at han skulle blive udvist.

Efter knap en halv time havde Jelert fået et gult kort for at hamre bolden ned i jorden i utilfredshed med en dommerkendelse.

Kort efter skældte han ud på fjerdedommeren, mens holdkammeraterne jublede over Viktor Claessons 1-0-scoring. Da måtte Neestrup trække ham væk fra fjerdedommeren for undgå yderligere skade.

Inden halvlegen var forbi, nåede Jelert diplomatisk formuleret at falde meget let i en nærkamp med FC Nordsjællands Andreas Schjelderup. En situation, nogle formentlig tolkede som film. Den slags kan let koste et gult kort.

- Han lavede to store fejl. Han kastede en bold ned i jorden og fik et gult kort. Da vi scorede, skulle han have jublet med fansene og sine medspillere i stedet for at blive sur på fjerdedommeren.

- Hvis det havde været en anden fjerdedommer, så kunne han have fået et gult kort. Det er et spørgsmål om personlig grænse, siger Jacob Neestrup til Viaplay.

Han overvejede, om han skulle skifte den opkørte Jelert ud med det samme, men besluttede at vente til pausen, hvor Birger Meling blev bedt om at gøre sig klar.

Neestrup mener dog ikke, der var tale om en forseelse til en advarsel, da Jelert tilsyneladende uprovokeret røg i græsset.

- Jeg synes ikke, det er film. Der var en berøring. Han faldt let, det gjorde han. Men det ser du hver gang. Så skal der deles gule kort ud til alle mulige, siger FCK-træneren.

Jelert selv erkender, at kontakten mellem ham og Schjelderup var minimal, men mener også, at et gult kort nummer to ville være for hård en dom.

- Der var en lille berøring på skulderen. Det var ikke meget, men et andet gult kort ville være overdrevet. Om det var film eller ej, kan diskuteres, men det var ikke det, jeg prøvede på, siger Elias Jelert.

Den 20-årige back kom også i ufrivilligt søgelys i efteråret, da han blev udvist i slutfasen af Champions League-udekampen mod Galatasaray efter to gule kort.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU