Nedtrykt spansk profil: Danmark mærkede presset

27. JAN 2023 • 22:36SPORT

Antallet af offensive fejl afgjorde VM-semifinalen, hvor Danmark trak det længste strå mod Spanien.

Spanien var lige ved at lukke hullet til Danmark i VM-semifinalen fredag aften, men helt lukket blev det aldrig.

Derfor er det Danmarks håndboldherrer, der søndag er i finalen mod Frankrig i Stockholm, og ikke Spaniens.

Men den garvede spanske profil Joan Canellas er sikker på, at de danske spillere kunne mærke ånden i nakken, da det blev tæt i anden halvleg.

- De mærkede presset, men det var ikke nok, siger han.

Den 36-årige spanier gik tålmodigt rundt i pressezonen efter nederlaget. Skuldrene var sænkede og skuffelsen tydelig, men han var afklaret.

- Da vi kom tæt på, traf vi nogle dårlige valg.

- Danmark spillede med færre fejl i offensiven, og det gjorde forskellen. Vi misbrugte mange chancer i fine positioner. Særligt i første halvleg.

- Vi var måske lidt nervøse og havde lidt for stor respekt i forhold til at skyde udefra, siger Canellas, der måtte ærgre sig over, at Niklas Landin spillede et brag af en kamp.

Spanien havde i kvartfinalen slået Norge ud, men skulle bruge 80 minutter på det. Joan Canellas ville ikke bruge det som undskyldning, men kunne alligevel ikke undlade at nævne det som en mulig årsag til nederlaget.

- Vi var nok lidt mere trætte end danskerne. Vores vej til semifinalen var efter min mening lidt hårdere end deres. Men det er ikke pointen. Vi lavede fejl, og når man gør det, er det umuligt mod et hold som Danmark, siger han.

Nu venter en kamp om bronzemedaljen mod Sverige i Stockholm.

- Det bliver svært at komme ovenpå mentalt, men vi vil selvfølgelig gerne slutte turneringen af med en sejr og vinde bronze, lyder det fra Canellas.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU