Medaljeslugende dansk kajakroer er udtaget til OL

21. APR 2024 • 15:24SPORT

Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen er søndag officielt blevet udtaget til OL i Paris.

Det er blevet til både sølv og to gange bronze ved OL for Emma Aastrand Jørgensen. Det er også blevet til ni VM-medaljer og otte EM-medaljer.

Nu er den 28-årige danske kajakroer udtaget til sommerens lege i Paris, hvor drømmen er at vinde guld.

- Muligheden for at vinde en medalje er der helt sikkert. Jeg vil rigtig gerne vinde guld, men det er jeg jo ikke den eneste, der vil. Så nu handler det om en masse træning og om at være så godt forberedt som muligt.

- Det er jo vildt motiverende at få chancen for at vinde en medalje og stå på podiet i Paris, siger Emma Aastrand Jørgensen i en pressemeddelelse.

Søndag blev hun officielt udtaget til OL af Danmarks Idrætsforbund (DIF), som er Danmarks Olympiske Komité. Dermed vil hun komme til at deltage ved OL for tredje gang.

- Jeg har udviklet mig meget siden mit første OL i Rio i 2016. Jeg er blevet ældre, og jeg har lært en masse om at træne og konkurrere. Ud over erfaring tager jeg også en masse oplevelser, følelser og minder med.

- Min far, søster og mine veninder var med i Rio, og det var fantastisk at dele så stor en oplevelse med dem. Hele min familie tager med til Paris, og det betyder meget for mig, siger hun.

Med en medalje i Paris vil hun nå op på historiske fire OL-medaljer, hvilket vil gøre hende til Danmarks mest vindende kvindelige OL-atlet.

- Jeg glæder mig meget til at følge Emma til sommer i Paris, siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

- Hun er en komplet kajakroer, og hun beviser igen og igen, at hun er i stand til at præstere sit ypperste, når det virkelig gælder.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU