Mads Pedersen: Jeg var ikke en gang tæt på

29. JUN 2024 • 18:25SPORT

Mads Pedersen sad med et lille felt hjem på Tourens 1. etape, men føler ikke, han kom tæt på sejren.

I 20 kilometer forsøgte et decimeret felt med en blanding af klassementfolk og de mest klatrestærke sprintere at hente DSM-duoen Romain Bardet og Frank van den Broek på 1. etape af Tour de France.

Men feltet med blandt andre Jonas Vingegaard og Mads Pedersen kom fem sekunder for sent til målstregen.

Især sidstnævnte havde ellers været et godt bud på en etapevinder, hvis de to udbrydere var blevet hentet, som altså var ganske tæt på.

Pedersen endte som nummer syv på etapen og føler ikke, at han for alvor kom tæt på sejren og dermed også en gul førertrøje.

- Jeg ved sgu ikke, om det var tæt på. Hvad blev jeg? Nummer otte eller sådan noget, og der var to, der holdt hjem. Så det var ikke tæt på, siger Mads Pedersen til TV 2 Sport.

Han mener, at hans holdkammerater sammen med et par andre hold gjorde, hvad de kunne for at give ham chancen i en spurt, men det var ikke nok.

- Chapeau til de to, der holdt hjem, lyder det kort fra Mads Pedersen.

46 ryttere sad i det felt, der kom i mål fem sekunder efter etapevinder Bardet og hans loyale hjælper Frank van den Broek.

Jonas Vingegaard trillede roligt ind på en 16.-plads, mens hans store Tour-rival Tadej Pogacar forsøge at spurte sig til nogle bonussekunder med en tredjeplads. Den snuppede Vingegaards holdkammerat Wout van Aert dog for snuden af ham.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU