Lokal skytte vinder OL-deltagernes generalprøve ved DM

23. JUN 2024 • 20:05SPORT

I en direkte duel mellem OL-skytterne Stephanie Grundsøe og Rikke Mæng Ibsen var sidstnævnte skarpest.

Under normale omstændigheder ville det udløse kaos og panik, hvis der blev skudt med skarpt inde på et bibliotek.

Det var ikke tilfældet søndag eftermiddag, hvor publikum flokkedes til midtbyen i Herning for at overvære en direkte DM-duel mellem OL-skytterne Stephanie Grundsøe og Rikke Mæng Ibsen i 10 meter riffel.

Om godt en måned er de begge en del af sommerlegene på skydebanen lidt uden for Paris i den røde landsholdstrikot.

Men i søndagens generalprøve skød de side om side om medaljer til jubelbrøl, tudehorn og høj musik som konkurrenter.

Mæng, der var første kvinde til at modtage OL-billetten, nåede også den højeste score med et samlet antal point på 249,5 efter endt skydeserie.

Sejren til den lokale skytte fra Simmelkær nær Herning førte stor glæde med sig på biblioteket, og Stephanie Grundsøe fra Roskilde kunne godt mærke, hun var lidt på udebane.

- Jeg var lidt outsider. Jeg er langt herfra, så jeg kunne sagtens mærke, at Rikke var favoritten i finalen.

- Men det var sindssygt fedt på biblioteket. Der var mange, der kom og kiggede på, og der blev skabt god stemning med musik, trommer og råben og skrigen.

- Vi er ikke vant til så meget støj, men det har været god træning og et helt andet pres, som er god forberedelse frem mod OL, siger hun.

Der var tæt løb om sejren, for på andenpladsen fulgte Grundsøe med 248,1 point for sin serie. Hun gav dog konkurrenten og kollegaen et stort kram i nederlagets stund.

- Der var en positiv konkurrence mellem os. Det var fedt, at det var os, der skal til OL, der stod tilbage. Men det var virkelig fortjent, at hun vandt, siger skytten.

Grundsøe har tilbragt de seneste år som college-elev på Texas Christian University i USA, men har sideløbende været til internationale konkurrencer for Danmark.

I sidste uge fik hun den anden og sidste danske billet til de olympiske lege, så Danmark har to kort i kampen om olympisk metal.

Bronzen i søndagens DM-finale gik til Anna Nielsen, som skød sig til 226,1 point.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig