Lars Friis om dårlig AaB-stime: Jeg er pissetræt af det

24. JUL 2022 • 22:51SPORT

AaB har ikke vundet i de seneste ti kampe, efter at holdet søndag tabte 1-3 til FCK i Superligaen.

Søndag led AaB endnu et nederlag, da holdet tabte 1-3 på hjemmebane til FC København i Superligaen.

AaB har dermed ikke vundet i de seneste ti kampe, holdet har spillet, hvor det samlet set er blevet til ni nederlag og en enkelt uafgjort.

Cheftræner i AaB Lars Friis er mildt sagt ikke særligt imponeret over, hvordan hans AaB-mandskab har præsteret på det seneste, men han siger samtidig, at det ikke nytter noget at tænke på, hvordan det gik i sidste sæson.

- Jeg er pissetræt af, at vi ikke har vundet i ti kampe, og det er ikke det, der hører til i AaB.

- Jeg er træt af den afslutning i sidste sæson, men vi er også nødt til at trække stregen fra sidste sæson.

- Vi arbejder på noget nyt, og vi har både fornyet truppen og ændret formation, siger han.

Lars Friis henviser til, at AaB har skiftet taktik fra en treback-kæde, så holdet i stedet spiller med fire spillere nede bagved i forsvaret.

Selv om resultaterne halter, påpeger Lars Friis, at han kan se et fremskridt hos holdet, og han er ikke i tvivl om, at nordjyderne nok skal få sat gang i en sejrsstime igen indenfor kort tid.

- De har taget godt imod det (det nye system, red.), og vi har haft gode dialoger omkring det, så jeg er ikke i tvivl om, at vi får nogle af vores offensive spillere mere i kraft ved at spille på denne her måde.

- Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan. Jeg har sagt til spillerne, at det kun er én vej. Vi skal ud på træningsbanen igen, og det er den eneste vej ud af denne her stime.

- Det er gode fodboldspillere, så det skal komme. Det her skal vende, siger han.

Anfører i AaB Lucas Andersen er ligeledes meget skuffet over, hvordan AaB har indledt den nye sæson.

- Det er klart, at det vejer tungt, og vi ønskede selvfølgelig at starte sæsonen på en helt anden måde.

- Det er ikke det mest optimale, når vi ellers har forberedt os så meget på det, der venter os fremadrettet, men når det så er sagt, så synes jeg, at vi har flyttet os, siger han.

Det nye spilsystem, som Lars Friis har indført, passer anføreren fint, og selv om han er klar over, at holdet ikke har præsteret som forventet, så mener han, at nordjyderne har et stærkt fundament at bygge videre på.

- Tingene sidder ikke 100 procent i skabet, men jeg synes, at vi har taget mange af tingene til os.

- Vi mangler at få styr på de sidste par procenter, men jeg synes overordnet set, at vi har et rigtig godt fundament, siger han.

Han mener desuden, at holdet står stærkere på papiret, end det gjorde i sidste sæson.

- Jeg synes, vi har en rigtig, rigtig stærk trup, og vi har fået tilføjet endnu mere individuel kvalitet, så jeg er sikker på, at det nok skal blive godt.

- Jeg synes, at truppen står stærkere end i sidste sæson, og vi viser mange lovende takter, siger han.

AaB skal forsøge at vende den negative stime i næste weekend, når AC Horsens gæster Aalborg Portland Park i tredje spillerunde af Superligaen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU