Kulturministeren jubler over cykel-VM: Det bliver en folkefest

27. SEP 2024 • 17:22SPORT

Værtskabet af VM i cykling i 2029 skaber glæde hos den fungerende kulturminister, Christina Egelund.

Det skaber glæde på Christiansborg, at Danmark har sikret sig værtskabet af VM i landevejscykling i 2029.

Den fungerende kulturminister, Christina Egelund (M), er "jublende lykkelig" over, at Danmark igen skal være vært for en stor sportsbegivenhed.

- Danskerne har et særligt forhold til cykling, så jeg tænker, at cyklingen kommer hjem til Danmark, siger Egelund, der er fungerende kulturminister, mens partifællen Jakob Engel-Schmidt er på barsel.

- Danmark er en stor cykelnation. De fleste af har os et forhold til cykling, og det er en naturlig del af bybilledet i Danmark.

Den Internationale Cykelunion (UCI) tildelte fredag på en kongres i Zürich værtskabet i 2029 til Danmark, der senest afholdte mesterskabet i 2011.

- Vi bygger på positive erfaringer. Både med VM i cykling i 2011 og Tour de France-starten i 2022, der var en kæmpe succes, hvor vi alle var del af en gigantisk folkefest, siger den fungerende kulturminister.

Danmark har fra politisk hold lagt en stor indsats i at få værtskabet til landet. I starten af 2024 mødtes Jakob Engel-Schmidt med UCI-præsident David Lappartient.

- Vi synes, at det er en prioritet, fordi Danmark er en stor cykelnation. Vi tror, at det er en begivenhed, som kan vække stor begejstring og eufori i Danmark, både i byerne og ude på landevejene, siger Christina Egelund.

Britiske Mark Cavendish blev i 2011 verdensmester i linjeløbet, der sluttede på Geels Bakke i Rudersdal, efter det var skudt i gang i København, hvor enkeltstarten også havde været kørt.

I 2029 er planen, at det ikke kun skal være en fest i hovedstaden.

Aarhus er udset som værtsby for enkeltstarterne. Til linjeløbene skal Roskilde og Helsingør være startbyer, mens målstregen er i København.

- Med så stor en begivenhed synes jeg, det er på sin plads, at det fylder noget i hele landet og ikke er sat af til kun en del af Danmark.

- Det skal være noget, der samler hele Danmark, så derfor er det enormt vigtigt, det både kommer til at være på Sjælland og i Jylland, siger Christina Egelund.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT