Julie Leth får afskedsløb ved VM med mangeårig makker

9. OKT 2024 • 16:55SPORT

Som ventet skal Julie Leth og Amalie Dideriksen sammen forsøge at skaffe en dansk VM-medalje i parløb.

Det bliver sammen med sin mangeårige makker, at Julie Leth i næste uge sætter punktum for cykelkarrieren.

Leth og Amalie Dideriksen er helt som ventet udtaget som den danske duo, der skal forsøge at skaffe en medalje i parløb ved VM i banecykling i Ballerup.

Det skriver Danmarks Cykle Union på sin hjemmeside.

Parret har tidligere kørt sig til to VM-bronzemedaljer i disciplinen, mens det også er blevet til OL-sølv og adskillige EM-medaljer.

I alt har landstræner Thomas Dalsted udtaget fire danske kvinder til mesterskabet. Leth skal foruden parløbet køre pointløb, mens Dideriksen skal forsøge sig i omnium.

Ellen Hjøllund Klinge var sidste år makker til Dideriksen ved VM i Glasgow, fordi Julie Leth ventede barn.

Klinge skal denne gang køre disciplinerne scratch og udskilningsløb. Desuden skal Alberte Greve prøve kræfter med 3000 meter individuelt forfølgelsesløb.

- Overordnet set har vi en stærk VM-trup, siger Thomas Dalsted.

- De største forventninger er der til Julie og Amalie, som gang på gang har vist, at de har medaljepotentiale til de største mesterskaber. Det forventer jeg også, de har på hjemmebanen i Ballerup, lyder det fra landstræneren.

De to andre får mulighed for at overraske positivt.

- Hun (Ellen, red.) er ikke medaljefavorit i de to discipliner, hun skal køre i Ballerup, men hun har bevist hen over sommeren, at hun hører til i VM-feltet og kan lege med i den sjove halvdel.

- Alberte er ung og får VM-debut i 3000 meter individuelt forfølgelsesløb. Som den næstyngste af alle VM-deltagere kan man ikke tillade sig at skrue forventningerne for højt op. Hun er ung og en rytter for fremtiden på både bane og landevej, siger Thomas Dalsted.

VM i banecykling køres fra onsdag til søndag i næste uge.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT