Italiensk cykelløb aflyses grundet massiv regn

8. OKT 2024 • 15:24SPORT

Rytterne fik ikke lov til at gennemføre Tre Valli Varesine, fordi store mængder af regn gjorde ruten usikker.

Det italienske cykelløb Tre Valli Varesine, hvor Tadej Pogacar blandt andre stillede op, er aflyst efter massivt regnvejr.

Den sydlige del af Europa er hærget af regn, og det er gået ud over cykelløbet i det nordlige Italien, hvor der blev kørt fra Busto Arsizio til Varese i Lombardiet.

En stjerneparade af store ryttere stillede op i løbet. Startlisten talte navne som Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Primoz Roglic og Matteo Jorgenson.

Pogacar stillede op til et interview på Eurosport efter aflysningen, og verdensmesteren var tilfreds med beslutningen fra arrangørerne, der kom efter rådslagning med rytterne.

Efter 58 kilometer blev løbet stoppet, og Pogacar forklarer, at pedalerne var under vand, når der blev cyklet ude på ruten.

- Vi kunne ikke se, hvor vi kørte. Alle ønskede at stoppe. Ellers ville der have været flere ødelagte hjul og punkteringer.

- Det var et spørgsmål om tid, før en eller anden rytter ville styrte. Vi er nødt til at være forsigtige i feltet, siger Pogacar.

Danskerne Jakob Fuglsang, Jonas Gregaard og Mikkel Honoré stillede også op i endagsløbet.

Honorés hold, Lidl-Trek, har forklaret bevæggrundene for aflysningen.

- På grund af de store mængder regn, der er faldet i området, var dele af ruten oversvømmet, og dermed var det ikke sikkert for alle rytterne.

- Desværre betyder forholdene, at rytterne ikke kan køre. Rytterne og løbsarrangørerne er derfor enige om at aflyse løbet, skriver holdet på X.

Tidligere tirsdag blev Tre Valli Varesine afkortet med 32 kilometer. Det bragte ruten ned på 168 kilometer. Men den ændring var altså ikke tilstrækkelig i forhold til rytternes sikkerhed.

Mange af rytterne stillede op i Tre Valli Varesine som optakt til lørdagens Lombardiet Rundt. Det er årets femte og sidste monument i cykelsæsonen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT