Harder skifter til Bayern München på treårig aftale

1. JUN 2023 • 11:56SPORT

Fremtiden i de næste tre år er på plads for Pernille Harder, der fortsætter fodboldkarrieren i Bayern München.

Pernille Harder skifter til den tyske fodboldklub Bayern München på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026. Det oplyser Bayern München torsdag på sin hjemmeside.

Den danske landsholdsangriber meddelte i midten af maj, at hun ville forlade Chelsea efter denne sæson.

Det har længe været rygtet, at Bayern München ville blive Pernille Harders næste klub. Det er nu blevet bekræftet.

Pernille Harders kæreste, svenskeren Magdalena Eriksson, skifter også til Bayern München på en treårig kontrakt. De var også holdkammerater i Chelsea.

- Bayern er en fantastisk fodboldklub, og der er meget potentiale i spillertruppen og holdet. Det ville jeg virkelig gerne være en del af.

- Jeg fik også et godt indtryk af Alexander Strauss (Bayerns cheftræner, red.), siger Pernille Harder til klubbens hjemmeside.

Med klubskiftet vender Pernille Harder tilbage til tysk fodbold. I årene fra 2017 til 2020 spillede hun i Wolfsburg.

- Jeg havde en god tid i Bundesligaen og er glad for at vende tilbage efter tre år. Jeg kan ikke vente med at spille her igen, siger Pernille Harder.

30-årige Pernille Harder sluttede den forgangne sæson af med at vinde det engelske mesterskab samt FA Cuppen med Chelsea.

The Double er ikke noget nyt for Harder i London-klubben. I årene fra 2020 til 2023, hvor Pernille Harder har spillet i Chelsea, er det blevet til tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-titler.

Desuden vandt Chelsea også Liga Cuppen i Pernille Harders første sæson, så det i 2020/21-sæsonen endte med hele tre trofæer samt en tabt Champions League-finale.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU