Frankrigs håndboldherrer venter på Danmark i VM-finalen

27. JAN 2023 • 22:48SPORT

Det bliver Frankrig, der skal møde Danmarks håndboldherrer i søndagens VM-finale.

Det bliver en hård og velkendt finalemodstander i form af Frankrigs håndboldherrer, der søndag aften venter Danmark ved VM.

Frankrig vandt nemlig 31-26 over Sverige i fredagens sene semifinale i Stockholm. Forinden havde Danmark besejret Spanien i den anden semifinale i Gdansk.

Til tider var det en tæt kamp mellem Frankrig og Sverige, men franskmændene var stærkest til slut.

I starten af kampen fulgtes de to mandskaber dog pænt ad frem til stillingen 3-3.

Derefter trak franskmændene langsomt fra og kom foran 6-3 og lidt senere 14-9.

Svenskerne fik reduceret til 12-15 kort inden pausen, men Frankrig øgede til 16-12, inden de første 30 minutter var overstået.

Sverige forsøgte at få kontakt i stort set hele anden halvleg, og det var tæt på at lykkes i et par omgange.

Tættest på var Sverige, da holdet reducerede til 22-24 og kort efter 23-25. Med blot to mål op var der stadig stor spænding.

Men den franske keeper Vincent Gérard tog sig godt af de svenske forsøg på dette tidspunkt af kampen.

Med otte minutter tilbage øgede Frankrig til 28-23, og det begyndte at ligne en afgørelse på kampen.

De sidste minutter af kampen endte da også med en forholdsvis rolig afslutning for Frankrig, da svenskerne ikke havde mere i sig.

Kampens topscorer blev den franske stregspiller Luka Karabatic med seks mål.

Det var en stor svækkelse for Sverige, at holdet var uden stjernen Jim Gottfridsson, der onsdag brækkede hånden i kvartfinalen.

Sejren til Frankrig betyder, at Danmark er sikker på en OL-billet til næste års sommerlege i Paris.

VM-finalen mellem Frankrig og Danmark spilles søndag aften klokken 21 i svenske Stockholm.