FCM-sejr skal nulstille skidt år frem mod næste sæson

8. JUN 2023 • 14:49SPORT

En sejr i fredagens europæiske playoffkamp i Viborg vil give FCM godkendte perspektiver til næste sæson.

Superligasæsonen 2022/23 vil få en plads bagest i historiebøgerne hos FC Midtjylland, men fredag i Viborg får holdet muligheden for ikke at lade den ramme næste sæson negativt.

Ni sæsoner i træk har FC Midtjylland spillet europæisk fodbold, de seneste tre af dem med deltagelse i et europæisk gruppespil til følge.

En skuffende Superliga betød dog farvel til mesterskabsspillet i denne sæson, og fredag er alt på ét bræt, når holdet som det bedste fra nedrykningsspillet møder Viborg, nummer fire fra mesterskabsspillet, i en duel om en billet til Europa i næste sæson.

Hvor en sejr vil være en stor bedrift for Viborg, så vil det for FCM være et plaster på et stort sår, men et meget vigtigt plaster.

- Vi har den her kamp, hvor vi kan give os selv muligheden for lidt at nulstille sæsonen og starte fra en normal sæson, når vi går ind til 2023/24-sæsonen. Men det kræver, at vi vinder i Viborg, siger FCM-sportschef Svend Graversen.

- Vi definerer os selv som et hold, der skal spille i Europa, og vi har gjort det de seneste ti år, hvor vi de seneste tre år har været i et gruppespil. Selvfølgelig er det rigtig vigtigt, at vi får muligheden igen.

Europæisk fodbold er blevet en forventning på Heden. Succes gennem flere år avlede ambitioner, og i sommeren 2021 lancerede man Vision 2025. I den stod der, at FCM senest i 2025 skulle være i top-50 på Uefa-ranglisten over europæiske klubber.

Et nederlag til Viborg vil være et anseligt bump på vejen mod at opfylde det mål. FCM ligger aktuelt nummer 63, men selv med et nederlag i Viborg kan målet nås.

- Vi har givet os selv rigtigt gode forudsætninger for at nå det ved at være i gruppespillet de seneste tre år, siger Svend Graversen.

- Det kræver ét gruppespil inden for de næste to år, for at vi når vores målsætning. Det vil være dejligt, hvis vi efter fredagens kamp kan forsøge at nå det allerede nu, men vi er tæt på allerede.

- Det er vigtigt, at vi får chancen i år, men vi har et skud mere i bøssen.

Playoffkampen mellem Viborg og FCM spilles klokken 19. Der er en plads i anden runde af kvalifikationen til næste sæsons Conference League på spil.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU