Esbjerg vil styre sponsorpenge uden om tidligere ejer

21. MAJ 2024 • 15:08SPORT

2. divisionsklubben planlægger budgettet for næste sæson, men det tidligere ejerskab spøger fortsat.

Fodboldklubben Esbjerg fB kan på fredag sikre oprykningen til landets næstbedste fodboldrække.

Med en udesejr over Middelfart er oprykningen hjemme, og sker det, så har den nyligt rekonstruerede klub brug for penge fra klubbens sponsorer, så den kan stille et konkurrencedygtigt hold i 1. division.

Men den tidligere amerikanske ejergruppe med Paul Conway i spidsen spøger fortsat i kulissen.

Fredag valgte Conway at kære skifterettens afgørelse, der for små to uger siden sendte klubben tilbage på lokale hænder. Det har skabt fornyet usikkerhed om fodboldklubbens fremtid.

Esbjerg-formand Flemming Enevoldsen opfordrer tirsdag sponsorer om støtte. Samtidig garanterer han, at pengene ikke havner hos Conway.

- Vi har helt ekstraordinært gjort det muligt at tegne sponsorater, hvor betalingerne foregår på en måde, så mindst muligt kommer i Paul Conways hænder, skulle det utænkelige ske, skriver formanden på Esbjergs hjemmeside.

Gennem de seneste tre måneder har lokale folk på den ene side og den amerikanske ejergruppe på den anden kæmpet om magten i den vestjyske fodboldklub.

Og med fredagens kæremål mangler det sidste punktum endnu at blive sat.

- Jeg ved, at flere er bekymrede for at sende penge for hele sæsonen ind i klubben, vel vidende at Paul Conway i teorien kan få klubben tilbage, skriver Flemming Enevoldsen.

- Det har vi en løsning på, og det er derfor vigtigt for mig at sige, at hvis man vil støtte EfB, så er det nu, og ikke om fire eller fem måneder.

- Det er nu, vi har brug for at kende vores økonomiske råderum i den kommende sæson, hvor kravene til setuppet er endnu større, end de har været i de foregående to sæsoner.

Esbjerg spillede i Superligaen frem til 2020. To nedrykninger i træk har sendt traditionsklubben ned i 2. division.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU