Engelsk svømmestjerne kæmper med sit mentale helbred

30. MAR 2023 • 13:13SPORT

OL-guldvinderen Adam Peaty har meldt fra til de nationale mesterskaber for at fokusere på sit mentale helbred.

Svømmeren Adam Peaty har siden 2016 skaffet et hav af OL-, VM- og EM-medaljer til Storbritannien, men for tiden har han det ikke godt.

I et opslag på Instagram skriver han, at han melder fra til de nationale mesterskaber senere på foråret for at fokusere på sit mentale helbred.

- Som nogle ved, har jeg kæmpet med mit mentale helbred de seneste år, og jeg synes, det er vigtigt at være åben omkring det. Jeg er træt. Jeg er ikke mig selv, og jeg nyder ikke sporten, som jeg har gjort det seneste årti.

- Nogle vil betragte det som udbrændthed. Jeg ved bare, at jeg de seneste år ikke har fået de svar, jeg har ledt efter. Med hjælp har jeg nu fundet ud af, hvordan jeg skal håndtere ubalancerne i mit liv, skriver han.

Den 28-årige englænder er blandt verdens bedste brystsvømmere.

Afbuddet til mesterskabet senere på foråret betyder ikke, at han har lagt sporten fuldstændig på hylden.

- Mens jeg fortsætter med at træne, har jeg besluttet mig for at trække mig fra de britiske svømmemesterskaber i næste måned. Det har jeg, fordi jeg vil levere den bedst mulige præstation ved OL i Paris i 2024, lyder det fra Adam Peaty.

Adskillige sportsudøvere i ind- og udland har de seneste år været åbne om mentale problemer.

Stjernegymnasten Simone Biles har fortalt om depression efter en sag om seksuelle krænkelser, tennisspilleren Naomi Osaka har åbnet op om angsten ved mødet med offentligheden. Herhjemme har udøvere som Pernille Blume, Nicklas Helenius og Mia Blichfeldt undervejs i karrieren beskrevet deres forskellige udfordringer ærligt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU