Diskvalificeret DM-vinder savnede afspærring på enkeltstart

23. JUN 2024 • 12:42SPORT

Johan Price-Pejtersen forholder sig ikke til, om han er enig i diskvalifikation. Men han savnede afspærring.

Det var en fattet Johan Price-Pejtersen, der søndag stillede til start ved DM i linjeløb i Herning.

For to dage siden fik den stærke tempomaskine ellers frataget sin DM-sejr i enkeltstart af løbskommissærerne, fordi han mod slutningen havde kørt på cykelstien. I stedet gik sejren til Mattias Skjelmose.

Men den dramatiske afgørelse har ikke fyldt specielt meget for ham, fortæller Bahrain Victorious-rytteren.

- Det har faktisk været fint nok. Jeg kan ikke rigtig gøre noget ved det, så jeg ved ikke, hvorfor jeg skulle bruge tid på at tænke over det, siger han.

Price-Pejtersen havde nået at give adskillige interviews om den første sejr i seniorkarrieren, før han fik den nedslående besked.

Efter at have set tv-billederne igennem vil han ikke kommentere på, om dommen var rigtig.

- Det forholder jeg mig ikke rigtig til. Det eneste, jeg synes, er ærgerligt, er, at jeg holdt min linje på en bred vej, og så kom der en cykelsti, som jeg så lidt sent, i forhold til at det er en naturlig forlængelse af vejen, som også smaller ind fra tre baner til en bane, siger han.

- Der må være nogle ansvarlige, der måske er lidt ærgerlige over, at de ikke havde sat en afspærring op. Så havde der ikke været problemer.

- Når man har kørt fuld gas i 45 minutter og prøver at holde sin linje og kigger ned i jorden, så er man ikke altid ved sine fulde fem. En afspærring eller en form for visibilitet kunne måske have hjulpet på situationen, forklarer den tidligere U23-verdensmester.

Skjelmose og Trek har understreget, at Skjelmose ikke pressede på for at få kommissærerne til at se på episoden. Og Price-Pejtersen bærer på ingen måde nag over for sin kammerat.

- Mattias er en fin fyr, og jeg kan virkelig godt lide ham. Han er et stort menneske og en stor atlet. Han er en god ven, som jeg har meget respekt for, siger Price-Pejtersen.

Trek-rytteren har tilbudt den diskvalificerede rytter både DM-trøjen og medaljen som en gestus. Men Johan Price-Pejtersen holder for sig selv, om det er noget, han tager imod.

- Nu er jeg til DM. Jeg tænker bare, at Mattias og jeg snakker som venner. Det skal ikke gøres til en ting i medierne. Det, han tilbyder mig, er på mange måder en privat gestus, siger han før starten på linjeløbet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig